Kutkuttavan jännittävä salibandysunnuntai Savonlinnassa - OKL-hallin lehtereille odotetaan muhkeaa yleisömäärää

Top Team ja TT Stars iskevät tällä kaudella toisen kerran yhteen paikalliskamppailussa. Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuus vaikka suoraan nousuun.

Tuija Pauhu

TT Starsin Samu Juvonen (vas.) ja Top Teamin Mikael Sandvik pallotaistossa joukkueen edellisessä kohtaamisessa lokakuussa.
TT Starsin Samu Juvonen (vas.) ja Top Teamin Mikael Sandvik pallotaistossa joukkueen edellisessä kohtaamisessa lokakuussa.

Isojen pelien sunnuntai. Sellainen on yleisölle luvassa Savonlinnan OKL-hallissa, kun salibandyn 3-divisioonan turnaus starttaa aamukymmeneltä.

Avausotteluna on heti varsinainen herkkupala, kun Top Team ja TT Stars ottavat paikalliskamppailussa mittaa toisistaan. Ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa päättyi Top Teamin voittoon maalein 7—3.

Ennakkoasetelmakin on paras mahdollinen: joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla kolme ja neljä ja eroa on ainoastaan yksi piste Topin eduksi. Pisteet ovat molemmille tarpeen, mikäli on aikomus pysytellä mukana kamppailussa suorasta noususta tai nousukarsintapaikasta.

Päivän viimeisessä ottelussa Top Teamin urakka ei ainakaan helpotu, sillä vastaan asettuu lohkoykkönen PoNoVo II. Starsin toinen vastustaja on häntäpään LA Lightning.

— Kaksi yhtä tärkeää peliä meillä. Kaikki on vielä omissa käsissä ja sunnuntai-iltana sitten nähdään pelataanko kauden kahdessa viimeisessä ottelussa suorasta noususta vai nousukarsintapaikasta, Top Teamin Timo Käck sanoo.

TT Stars aloitti kautensa neljällä tappiolla, mutta sen jälkeen vauhti on ollut hurjaa. Kymmenestä viimeisestä pelistään se on voittanut kahdeksan, pelannut kerran tasan ja hävinnyt ainoastaan sarjan kärjessä olevalle PoNoVo II:lle.

— Saamme vastaamme sarjan kovimman joukkueen jos katsotaan kymmenen pelin kuntopuntaria. Kumpi tahansa voi viedä pelin, Käck sanoo.

TT Starsin Werneri Turusen mukaan joukkue aloitti harjoittelun varsin myöhään ja se selitti alkukauden takkuilun.

— Kun olemme saaneet puolustuspelimme kuntoon, niin tulostakin on alkanut tulla, Turunen sanoo.

Onko TT Stars siis valmis ottamaan revanssin?

— En tiedä olemmeko me ikinä valmiita. Luotetaan omaan puolustukseemme ja vastaiskuihin. Olemme pelanneet kolme treenipeliä Topia vastaan ja pari kertaa taktiikkamme on tuottanut hyvän tuloksen, sanoo Turunen.

Käck näkee Starsin hitsautuneen kauden aikana hyvin yhteen pelaavaksi joukkueeksi josta huokuu rentous.

— Pari laadukasta yksilöä siihen mausteeksi, niin paikka sarjataulukossa on aivan ansaittu. Samu Juvonen on varmaan sarjan paras pelaaja ja pistepörssissä toisena olevalla Juuso Immosella on maailmanluokan laukaus.

Käckin mukaan Top Teamilta puolestaan on tällä kaudella puuttuneet juuri Starsin vahvuudet.

— Ollaan pelattu vähän virkamiespalloa. Viimeinen peli-ilo ja hauskuus ovat puuttuneet. Vaikka vähän käsijarru päällä ollaan pelattu, niin siihen nähden olemme saaneet raavittua hyvin pisteitä.

Kummatkin pääsevät OKL-hallin parketille liki parhailla miehistöillään. Laatupelaajista sivussa on ainoastaan Top Teamin Heikki Herranen. Polvioperaatiossa käyneen maalivahti Joonas Kristianssonin korvaa jo edellisessä turnauksessa pelannut Mikko Niemi.

Sekä Käck että Turunen uskovat, että OKL:n katsomo on sunnuntaiaamuna täynnä.

— Olihan se ensimmäisessäkin pelissä lokakuussa ja nyt on isommat panokset, Käck sanoo.

— Uskon vahvasti isoon yleisömäärään. Tutut ja puolitututkin ovat sanoneet tulevansa matsiin. Eiköhän sunnuntaina lyödä tälle sarjatasolle ennätyslukemat, Turunen sanoo.

Käck oli ensimmäisessä paikallisväännössä Top Teamin penkin takana, mutta sunnuntaina kaukalon puolella. Konkari myöntää jo odottavansa innolla paikallisvääntöä.

— Onhan tämä sellainen perinteinen kutkuttavan jännittävä tilanne.

Sunnuntain pelit OKL-hallissa

Klo 10.00 Top Team—TT Stars
Klo 11.30 PoNoVo II—La Lightning
Klo 14.00 La Lightning—TT Stars
Klo 15.30 Top Team—PoNoVo II

Top Teamin pörssikärki

Jani Laakkonen 17+2=19
Markus Karttunen 11+4=15
Samuli Hirn 3+12=15
Kimmo Höglund 9+5=14
Tuomo Auravuo 4+9=13
Eetu Ahokas 5+7=12


TT Starsin pörssikärki

Juuso Immonen 23+8=31
Werneri Turunen 2+20=22
Samu Juvonen 11+8=19
Aleksi Padatsu 9+4=13
Ismo Rajalahti 4+7=11
Sami Venäläinen 8+2=10