East Volley aloitti vuotensa vierasvoitolla viisieräisen jännitysnäytelmän päätteeksi — "Oltiin huonoja kaksi erää"

East Volley aloitti vuotensa vierasvoitolla VaLePaa vastaan. Voitto tuli viisieräisen ottelun päätteeksi.

Timo Seppäläinen

Taavi Tuominen ratkaisi East Volleyn voiton sunnuntaina VaLePaa vastaan viidennen erän jatkopisteillä.
Taavi Tuominen ratkaisi East Volleyn voiton sunnuntaina VaLePaa vastaan viidennen erän jatkopisteillä.

East Volley aloitti vuotensa sunnuntaina voittamalla VaLePan lentopallon miesten 1-sarjassa 2—3 (15—25, 18—25, 25—17, 25—13, 18—20).

Kaksi ensimmäistä erää olivat savonlinnalaisten näytöstä, mutta sitten kotijoukkue tuli mukaan otteluun. VaLePa venytti ratkaisun aina viidenteen erään saakka, josta ei jännitystä puuttunut.

Tiesimme, että he harrastavat viiden erän otteluita, mutta tiesimme myös, että he ovat hävinneet ne yleensä. — Antti Pölönen

VaLePalla oli erässä neljä ottelupalloa tilanteessa 14—11. East Volley ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan vaan Taavi Tuominen, Tiitus Vuori ja Ilkka Sairanen pitivät joukkueen mukana taistelussa voitosta. Voitto ratkesi vasta jatkopisteillä, kun Tuominen iski East Volleylle voiton pistein 18—20.

— Kahdessa ensimmäisessä erässä tasoero oli melko suuri, mutta kolmannessa erässä he ryhtyivät pelaamaan. Meidän peli ei taas parantunut, ja oltiin huonoja kaksi erää. Emme saaneet yksinkertaisesti palloja kuolemaan, eikä oikein mikään onnistunut millään osa-alueella, East Volleyn valmentaja Antti Pölönen pohti.

— Mutta onneksi hoidimme viidennen erän. Loppu oli meiltä kova.

Tulos oli savonlinnalaisille pienoinen pettymys, sillä he lähtivät reissuun hakemaan kolmea pistettä. Viiden erän kamppailu ei sen sijaan tullut yllätyksenä, sillä VaLePa on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua pitkän kaavan mukaan.

— Tiesimme, että he harrastavat viiden erän otteluita, mutta tiesimme myös, että he ovat hävinneet ne yleensä, Pölönen totesi.

East Volleyn matka jatkuu maanantaina Sastamalasta Lempo-Volleyn vieraaksi Lempäälään. Lempo-Volley johtaa sarjaa, joten savonlinnalaiset joutuvat maanantaina kovaan testiin.

East Volleyn reissu ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä kolme joukkueen pelaajista sairastui matkalla.

Pölönen uskoo joukkueensa pystyvän kuitenkin haastamaan sarjakärkeä tosissaan.

— Jos saamme kaikki pelaajat pelikuntoon ja pelaamme pykälää paremmin, niin uskon, että tulee tiukkaa vääntöä. Pisteitä lähdemme joka tapauksessa hakemaan.