Viime kauden polvivamman takia sivussa ollut Noora Kosonen ensi kaudeksi Belgiaan

Polvivammasta viime kaudella kärsinyt Noora Kosonen pelaa ensi kaudella Belgian pääsarjaa VDK Bank Gentin riveissä.

AOP/Jarno Kuusinen

Noora Kosonen saa uuden mahdollisuuden pelaamiseen ulkomailla, kun hän siirtyy ensi kaudeksi belgialaisen VDK Bank Gentin riveihin.
Noora Kosonen saa uuden mahdollisuuden pelaamiseen ulkomailla, kun hän siirtyy ensi kaudeksi belgialaisen VDK Bank Gentin riveihin.

Kerimäen Lentopallon kasvatti Noora Kosonen siirtyy ensi kaudeksi belgialaisen VDK Bank Gentin riveihin yksivuotisella sopimuksella.

Kososen oli tarkoitus pelata viime kausi Saksan Bundesliigaa Schwarz-Weiss Erfurtin riveissä, mutta polvivamma ja siitä seurannut leikkaus päättivät yleispelaajan kauden jo ennen sen alkamista lokakuussa.

Kososen mukaan päätös Belgiaan lähtöön oli helppo, vaikka myös muita tarjouksia oli tullut Suomesta sekä ulkomailta.

— Halusin koittaa vielä ulkomailla pelaamista, kun viime kaudella en ehtinyt edes aloittaa, hän toteaa.

Kososen kausi päättyi viime syksynä harjoitusottelussa eturistisiteen katkeamiseen, joka vaati leikkaushoitoa. Toipuminen pelikuntoon kesti yhdeksän kuukautta, joten Bundesliigan pelit ja niiden tunnelma jäivät kokematta.

Kososen on tarkoitus lähteä Belgiaan syyskuun puolessa välissä, ja sarja alkaa lokakuun puolella. Ennen sitä edessä on kuitenkin vielä muun muassa maajoukkueleirityksiä. Maajoukkueen kanssa edessä siintäisivät elokuun lopulla pelattavat EM-kisat.

Yleispelaaja ei ole päässyt vielä lokakuun leikkauksen jälkeen pelaamaan, ja toivoisikin saavansa pelituntumaa ennen muuttoa.

— Olen käynyt keväällä lajiharjoituksissa, mutta nyt on ollut taukoa, koska en ole päässyt mihinkään harjoittelemaan. Pallotuntumaa olen hakenut vaikka itsekseni pallottelemalla rannalla, pääasiassa Savonlinnassa alkuvuoden viettänyt Kosonen toteaa.

Kososen ensisijainen tavoite on täyteen pelikuntoon pääseminen. Hän toivoo sen löytyvän ennen Belgiaan lähtöä.

— Ensiksi pitää nähdä, miten polvi reagoi pelaamiseen. Se on tietysti ykköstavoite, että pystyisi pelaamaan terveenä taas. Sitä kautta pystyy tuomaan omia vahvuuksia esille ja auttamaan joukkuetta menestymään. 

Sekä joukkue että sarja ovat Kososelle aivan uudet tuttavuudet, mutta hän odottaa Suomea vastaavaa tasoa.

Uusimmat uutiset