Paluumuuttaja Essi Pajunen etsimään uusia golfaajia Järvi-Suomen alueelle

Kartanogolf, Kerigolf ja Rantasalmi Golf saivat 70 000 euron EU-tuen golfharrastuksen markkinointihankkeeseen.

Essi Pajunen on 24-vuotias paluumuuttaja.
Essi Pajunen on 24-vuotias paluumuuttaja.

Järvi-Suomen alueella sijaitsevat Kartanogolf, Kerigolf ja Rantasalmi Golf saivat keväällä 70 000 euron EU-tuen golfharrastuksen markkinointihankkeeseen.

Hanke on nyt saatu alkuun ja ensimmäinen vaihe eli hanketyöntekijän rekrytointi toukokuun aikana toteutettua. Golfin ilosanomaa levittämään valittiin Essi Pajunen.

— Golfkausi on kaikilla mukana olevilla seuroilla jo hyvässä vauhdissa ja Essi aloittaakin pikimmiten työt hankkeen parissa, Rantasalmi Golfin toiminnanjohtaja Eero Sistonen sanoo.

Hankkeella pyritään turvaamaan tulevaisuuden elinvoimaisuus niin golfkentillä kuin Järvi-Suomessa.

24-vuotias Pajunen valmistui viime joulukuussa matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomiksi Karelia-ammattikorkeakoulusta Joensuusta ja palaa nyt kotiseudulleen Savonlinnaan.

— Essin vahvuuksia ovat markkinoinnin ja tuotteistamisen osaaminen sekä uusien näkökulmien tuominen golftoimialalle uusien harrastajien houkuttelemiseksi, Sistonen sanoo.

Hankkeen seuraava vaihe on luoda markkinointi- ja viestintäsuunnitelma sekä alkaa toteuttaa erilaisia toimenpiteitä hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Risto Hämäläinen

Golfkausi on jo hyvässä vauhdissa Kerigolfin komealla radalla.
Golfkausi on jo hyvässä vauhdissa Kerigolfin komealla radalla.

Pääpaino alkuvaiheessa on markkinoinnin haltuun ottamisessa, seurojen palvelupolkujen tuotteistamisessa sekä uusien harrastajien löytämisessä eri-ikäisten joukosta.

Seuroilla on pitkät, yli 30-vuotiaat perinteet alueen ihmisten liikuttamisessa ja hankkeella pyritään turvaamaan tulevaisuuden elinvoimaisuus niin kentillä kuin Järvi-Suomessa.

Vuonna 2018 hakijaseurojen golfkentillä käveltiin lähes 350 000 kilometriä, minkä ansiosta seurat ovat alueen suurimpia liikuttajia.

Golfin tasoitusjärjestelmän ansiosta eri tasoiset pelaajat voivat yhdessä kiertää kenttää ja kilpailla.

— Tämä tukee liikkumisen ja ulkoilun lisäksi sosiaalisten suhteiden syntymistä, Sistonen muistuttaa.