Camrin vauhti rautaa loppusuoralla — Punkaharjun ori jälleen Suurmestaruuteen!

Terho Rautiainen ohjasti Camrin suosikkien ohi voittoon.

Vesa Vuorela

Raviyleisö sai nauttia Mikkelin raviradalla vauhdikkaiden lähtöjen lisäksi hyvästä säästä.
Raviyleisö sai nauttia Mikkelin raviradalla vauhdikkaiden lähtöjen lisäksi hyvästä säästä.

Suomen ennätys ja rataennätys jäivät voimaan Suomen Suurmestaruusajossa, mutta kilpailu oli kenties sitäkin sykähdyttävämpi. Ennakkosuosikki Välähdys toi joukkoa maalisuoralle ja sai kontrolloida matkavauhtia. Toisessa parissa ulkoradalla matkannut Camri sai mahdollisuuden kiriä ja nousi yleisön kannustaessa voittoon.

Terho Rautiaisen talliin siirtyneen Punkaharjun ylpeyden voittoaika oli 1.21,2. Viime vuonna Konnun perheen silmäterä Camri kävi hurjan voittotaistelun Rautiaisen Suivikkaan kanssa. Se ratkesi dramaattiseen Suivikkaan laukkaan, mutta nyt viime vuoden kilpakumppanit olivat yleisön edessä voittajina vierekkäin.

— Kun aukaisin korvat, hevonen sai siivet. Camri on hevosena herrasmies, Terho Rautiainen tunnelmoi.

Camri siirtyi Rautiaisen tallille toipumaan hankosidevammasta, joka sillä keväällä todettiin. Kangasniemeläinen valmentaja-ohjastaja on saanut oriin niin hyvään iskuun, että siltä voi odottaa menestystä Vermon kuninkuusraveissakin. Rautiainen totesi tuoreeltaan, että hevosen pitäisi olla kuninkuuskilvassa neljän parhaan joukossa.

— Terho tuli ensimmäisenä mieleen, kun tarvittiin paikka jonne hevonen viedään kuntoutumaan. Starttien myötä hevosen kunto on noussut. Terholle suuri kiitos, kiitteli oritta aiemmin valmentanut Jorma Konnu.

Ville Korjuksen ohjastama ja valmentama Välähdys sijoittui samalla ajalla toiseksi. Kolmannen sijan otti Jokivarren Kunkku, joka jyräsi vitosradalta keulaan lähdössä. Polara jäi sisäradalla pussiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.