Tarjoillaanko Talvisalossa tänä iltana draamaa, komediaa vai peräti molempia? — SaPKo ja TuTo iskevät yhteen kolmannen kerran

SaPKon Jaakko Lantta on sivussa illan ottelusta.

Soila Puurtinen

SaPKon alakerran jämäkkä isäntä Elmeri Laamanen oli runkosarjassa pässipaitojen tehotilaston ykkönen 20 plusmaalillaan.
SaPKon alakerran jämäkkä isäntä Elmeri Laamanen oli runkosarjassa pässipaitojen tehotilaston ykkönen 20 plusmaalillaan.

Mitä tapahtuu tänä iltana Talvisalossa, kun SaPKo ja TuTo kohtaavat kolmannen kerran Mestiksen puolivälieräsarjassa? Kysymys on aiheellinen, sillä sattumuksia ja tapahduksia on ollut kahdessa aikaisemmassa ottelussa keskimääräistä enemmän niin kaukalossa kuin kulisseissakin.

Molemmat ovat käyneet ryöstöretkellä toistensa kotikaukalossa, joten voitot ovat tasan 1—1. Välieriin menee ensiksi neljä voittoa ottanut joukkue.

Keskiviikkoisen SaPKon voiton jälkeen sarjan kurinpito-osasto piti videosulkeisiaan, joiden lopputulemana pässipaitojen Jaakko Lantalle lätkäistiin yhden ottelun pelikielto. Ottelun aikana erotuomaristo ei nähnyt Lantan tekemisissä aihetta rangaistukseen. Pelikiellon perusteista lisätietoa täällä.

Paluun kentälle tekee yhden ottelun pannansa kärsinyt SaPKo-puolustaja Eetu Pylkkänen. TuTo-pakki Matt Nickerson sen sijaan miettii tekosiaan vielä tänään ja sunnuntaina, mutta keskiviikkona kalterit avataan hänenkin osaltaan. Jenkkipakin teloma Waltteri Ruuskanen ei ole vieläkään toipunut pelikuntoon.

SaPKon maalilla jatkaa odotetusti Kupittaalla nollapelin pelannut Roope Urpolahti. TuTolla samaa roolia hoitaa yhtä odotetusti Julius Pohjanoksa.

Lantan poissaollessa SaPKo-valmennus on joutunut hieman rukkaamaan ketjukoostumuksiaan. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat tutussa koostumuksessa.

Kolmonen on muodossa Henri Keskilohko-Joonas Toivanen-Tatu Vihavainen.

Sami Aksila nousee nelosketjuun Tommi Laakson ja Eetu-Santeri Koivusen rinnalle.

Ottelu alkaa Talvisalon Mediatili-areenalla klo 18.30.

Uusimmat uutiset