Pesäpalloa parhaimmillaan Kiteen tiistai-illassa — Runkosarjan voittanut KPL taipui KiPan edessä huippujännittävässä ottelussa

Voito ovat tasan 1—1. Ottelusarja jatkuu torstaina Kouvolassa ja lauantaina pelataan taas Kiteen Rantakentällä. Välieriin pääsee kolmella voitolla.

Soila Puurtinen

Sami Partanen ja Raimo Bragge juonivat kuviot kuntoon tiistaina Rantakentällä.
Sami Partanen ja Raimo Bragge juonivat kuviot kuntoon tiistaina Rantakentällä.

Kiteen Pallo pitää runkosarjan voittanutta Kouvolan Pallonlyöjiä lujilla superpesiksen puolivälierissä. Kiteeläiset kuittasivat sunnuntaina Kouvolassa kärsimänsä tappion kotiyleisönsä edessä Rantakentällä 1—0-voitolla.

Huikeaa draamaa sisältäneen avausjakson KiPa vei juoksuin 7—6 ja toisessa juoksut tasattiin 2—2. Näin joukkueet lähtevät torstaiseen koitokseen voittojen ollessa tasan 1—1. Välieriin pääsee kolmella voitolla. Voitto tiesi sitä, että Kiteellä pelataan varmuudella lauantainakin.

Alemman jatkosarjan kautta pudotuspeleihin itsensä kammennut KiPa antoi myrskyvaroituksen osaamisestaan jo Kouvolassa ja sama ralli jatkui Rantakentällä.

Avausjaksolla joukkueet tehtailivat juoksuja tasatahtiin. Neljännen aloittavalla KPL karkasi 3—6-johtoon Juha Korhosen ja Matti Latvalan vastatessa kotiutuksista.

KiPa nousi kuitenkin mahdottomalta näyttäneestä tilanteesta takomalla tasoittavalla vuorollaan peräti neljä juoksua. Ville Kotro, Antti-Jussi Toropainen ja Sami Partanen toivat kotijoukkueen tasoihin ja ratkaisevan niitin iski oivassa syysvireessä oleva, viime kaudella Kouvolassa pelannut Valentin Ikonen.

— Todella huikea taistelu meiltä, vaikka näytti jo pahalta. Nousu yksittäisillä lyönneillä voittoon tuollaista joukkuetta vastaan tuollaisessa tilanteessa oli huikea osoitus meidän halusta ja taistelutahdosta, iloitsi KiPan kakkospelinjohtaja Vesa Varonen.

Toisella jaksollakin saatiin jännittää loppuun asti. Ennen neljännen tasoittavaa KiPa johti 2—0 Ikosen lyödyllä ja Jani Ahosen kunnarilla. KPL:n illan ykköstykit Latvala ja Korhonen löivät juoksun mieheen, mutta se ei riittänyt. Kaksikko vastasi kaikista KPL:n juoksuista.

— Onneksi ulkopeli kesti toisella jaksolla. Siellä oli muutamia todella hienoja suorituksia, Varonen kehui ja nosti esiin Ville Kotron ja Ville Hämäläisen tekemiset.

Vieraista Varonen kehui etenkin KiPassakin pelannutta Matti Latvalaa.

— Sanoin Matille, että rauhoittaa vähän lyöntiään. Mies on kotiuttanut tällä kaudella yli 70-prosentin tehoilla ja se on hurja luku.

Varosen mukaan KiPan pitää saada KPL:n tilanteiden rakentelua kuriin. Nytkin kouvolalaisilla oli mies kolmosella 25 kertaa.

— Ei Korhonen joka pelissä kotiuta noin huonoilla tehoilla, Varonen muistutti.