Vieläkö East Volley nousee lattiasta? — Savonlinnalaisten unelma 2-sarjan finaaleista koki kovan kolauksen lauantaina Outokummussa

Partion Karpaasit on kivikova kotijoukkue. Se ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua kotiluolassaan. Erätappioitakin kolmessatoista ottelussa on vain kuusi.

Soila Puurtinen

East Volleyn Jaakko Hakulinen ja Joonas Oksala tietävät, että ylemmän jatkosarjan kolmesta jäljelläolevasta ottelusta on voitettava kaikki ja mielellään puhtaasti.
East Volleyn Jaakko Hakulinen ja Joonas Oksala tietävät, että ylemmän jatkosarjan kolmesta jäljelläolevasta ottelusta on voitettava kaikki ja mielellään puhtaasti.

East Volleyn unelma lentopallon miesten 2-sarjan finaaleista koki kovan kolauksen lauantaina Outokummussa. Kivikova isäntäjoukkue Partion Karpaasit vei ylemmän jatkosarjan kärkikamppailun erin 3—1 (25—22, 21—25, 25—17, 25—16) ja venytti eron toisena toistaiseksi olevaan savonlinnalaisjoukkueeseen jo neljään pisteeseen. Kaiken kukkuraksi Karpaaseille on yksi ottelu Eastia vähemmän pelattuna.

Paikasta lohkon kahden parhaan joukkoon taistelee myös Pielaveden Sampo, joka on Eastista kahden pisteen päässä peräti kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Karpaasien kotiluola on paha paikka

East Volley oli lauantaina kovassa paikassa, sillä Karpaasit on kulkenut kotiluolassaan voitosta voittoon. Tappio on vieläkin tuntematon käsite outokumpulaisille, eikä se ole kolmessatoista kauden kotiottelussaan menettänyt kuin kuusi erää.

Savonlinnalaiset eivät olleet kärkikamppailussa parhaimmillaan. Mustia hetkiä tuli liian paljon.

— Karpaasit on kova kotijoukkue, mutta tappio menee kyllä meidän huonouden piikkiin. Tällä kaudella ei tappio ole vielä näin kovasti harmittanutkaan, East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen manasi.

Selvää syytä joukkueen huonouteen ei Hakulinen toisen valmentajan eli Antti Pölösen kanssa heti ottelun jälkeen ollut löytänyt.

— Jostain syystä ei saatu henkeä päälle. Muutamalla pelaajalla pelin eri osa-alueet sakkasivat ja oikeastaan kaikilla oli vaisua suorittamista, Hakulinen summasi.

Hakulinen vieraalla tontilla

Eastin paras pistemies oli Taavi Tuominen (21). Normaalisti hakkurin tontilla operoiva Hakulinen pelasi yleispelaajana, kun Eetu Kautonen oli kipeänä kotona.

— Käytännössä en ole koskaan yleispelaajana pelannut. Neljännen erän alussa tuli itseltäkin liikaa huonoja suorituksia, Hakulinen harmitteli.

Pisteiden lisäksi East menetti aivan ottelun loppuhetkillä yhden runkopelaajansa, kun Jussi Pukkinen väänsi vaarattoman näköisessä tilanteessa polvensa.

— Eihän se hyvältä näyttänyt, antoi Hakulinen pikaisen analyysin vamman vakavuudesta.

Karpaasien Tuomas Tikka (23 pistettä) oli aika ajoin pitelemätön. Hyvää tulitukea Tikka sai Toni Hämäläiseltä ja Teemu Saariselta.

Kolme ottelua pelaamatta

Savonlinnalaisilla on ylemmässä jatkosarjassa jäljellä kolme ottelua. Vieraissa se kohtaa Parikkalan Urheilijat ja kotonaan Himangan Urheilijat sekä Karpaasit.

Karpaasit pelaa vieraissa Passareita, Vieska Wolleyta ja Eastia vastaan. Sampo tulee Outokumpuun testaamaan Karpaasien kotitaikaa, joten vaikka paikka kahden sakissa ei enää ole Eastin omissa käsissä, niin ohut oljenkorsi on edelleen olemassa.

Sampo pelaa vielä kuudesti ja joukkueen kovuuden tietäen ihmeitä pitää tapahtua jos pielavetiset eivät ole sarjan päätyttyä lohkon kahden parhaan joukossa.

— Me keskitymme nyt laittamaan oman pelin kuntoon eikä katsella muiden pelien tuloksia, Hakulinen sanoi.