Persiiseen ammuttu karhulauma Iisalmesta hyökkää tänä iltana pässilauman kimppuun Talvisalossa

SaPKon tavoitteena on, että kahta tappiota ei peräkkäin tule, joten siinä pysyäkseen IPK:n on illalla kaaduttava.

Tuija Pauhu

Janne Sinkkonen ei joukkueineen myy nahkaansa halvalla Talvisalossa,
Janne Sinkkonen ei joukkueineen myy nahkaansa halvalla Talvisalossa,

Iisalmen Peli-Karhujen kausi on lähtenyt käyntiin perin mollivoittoisesti. Joukkue on hävinnyt kaikki neljä otteluaan ja on tukevasti Mestiksen peränpitäjänä.

Perjantai-iltana IPK pelasi hyvän ottelun kotiyleisönsä edessä Kankaan montussa, mutta jäi lopulta nuolemaan näppejään TuTon otettua kauden avausvoittonsa maalein 1-3.

IPK rakenteli hyviä maalipaikkoja, mutta tehottomuus oli riesana. Tulisieluinen valmentaja Janne "Jasi" Sinkkonen nieleskeli pelin jälkeen karvasta pettymystä ja oli erittäin niukkasanainen ottelua analysoidessaan.

On helppo uskoa, että Sinkkonen on psyykannut IPK:n pistämään Talvisalossa kaiken likoon tänä iltana, että pistetili aukeaisi. SaPKolle onkin luvassa työntäyteinen iltapuhde ja helppoja pisteitä on turha odottaa, vaikka jumbo vastassa onkin.

SaPKo on päässyt latailemaan akkujaan raskaan ja tappiollisen Rovaniemen-reissun jälkeen. Pässipaitojen pelikään ei ole ollut uomissaan kolmessa ensimmäisessä ottelussa, joista tuloksena on ollut tappiot Jokipojille ja RoKille sekä voitto Ketterästä.

Rovaniemellä SaPKolla oli paikkansa tehdä tulosta jo avauserässä, mutta maalipaikkoja tuhlattiin surutta. Kaksi viimeistä erää ei ollut Pallokerholta lähellekään sitä peliä, mitä tuolta joukkueelta on lupa odottaa.

SaPKo lähtee hakemaan paluuta voittokantaan hieman siipirikkoisena. Sivussa ovat Teemu Lämsä, Juuso Forsström, Waltteri Ruuskanen sekä KooKoo-laina Niki Koskinen, joka sairastui IPK-ottelun alla.

Joukkueenjohtaja Pekka Lindénin mukaan Forsström on pelikuntoinen ensi viikolla. Lämsäkin näyttäisi selvinneen säikähdyksellä avausottelussa saamastaan vammasta, mutta ei liene vielä ensi viikolla pelikuntoinen. Ruuskasen kohdalla pelikuntoon pääseminen vienee viikosta kahteen.

Näin pelaavaan kokoonpanoon nousee Sami Aksila, joka saa tililleen ensimmäisen Mestis-ottelunsa.

SaPKon maalilla torjuu Nico Vikstén. Ketjut ovat muuten entisellään.

Ottelu alkaa Talvisalon Mediatili-areenalla klo 17.