Loppuhetkien tappio Jokipojille ja murskavoitto RoKista — SaPKo A:n viikonlopun otteluissa oli sama kaava, mutta eri lopputulokset

Sunnuntain RoKi-ottelusta maalitalkoita tärkeämmäksi asiaksi SaPKon valmentaja Juho Nykänen nosti joukkueen peli-ilmeen johtoasemassa.

Soila Puurtinen

Jere Kuivisto iski sekä  lauantaina että sunnuntaina kaksi maalia pässipaidoille.
Jere Kuivisto iski sekä lauantaina että sunnuntaina kaksi maalia pässipaidoille.

SaPKo nappasi yhden voiton kahden kotiottelun viikonlopustaan jääkiekon Nuorten Mestiksessä.

Lauantaina pässipaidat saivat vieraita Joensuusta. SaPKo johti Jokipoikia vielä kymmenen minuuttia ennen päätössummeria 3–1, mutta kolme maalia vajaaseen neljään minuuttiin vei vierasjoukkueen 3–4-voittoon.

Sunnuntaina Talvisaloon saapui Itä-Suomen kiertueella ollut RoKi. Tällä kertaa SaPKo piti johtoasemansa loppuun asti, ja herkutteli loppulukemat 9–2:een. Pässipaitojen tehokkain ottelussa oli 2+1 tehnyt Jere Kuivisto. Hyökkääjä iski myös lauantaina kaksi maalia.

SaPKon valmentaja Juho Nykänen näki viikonlopun otteluissa samaa kaavaa.

– Molemmissa olisimme voineet ratkaista pelin kahteen ensimmäiseen erään. Lauantaina meillä oli liian suuri tarve saavuttaa jotain, ja seurasimme tulosta liikaa. Sunnuntaina taas annoimme pelin mennä, ja jatkoimme rummutusta iskemällä yhdeksän maalia, hän totesi.

Lauantaina vastassa ollut Jokipojat on ollut toisen paikallisvastustajan Ketterän tavoin hankala vastustaja SaPKolle tällä kaudella. Savonlinnalaiset ovat jääneet ilman voittoja molempia joukkuetta vastaan tämän vuoden kohtaamisissa.

– Jotenkin tuntuu, että he syttyvät meitä vastaan enemmän kuin me heitä vastaan. En tiedä miksi, mutta ehkä meillä latautuminen jää joko piippuun tai menee yli. Muita joukkueita vastaan pystymme olemaan hallitseva osapuoli vallitsevassa tunteessa, Nykänen pohti.

Sunnuntain ottelusta maalitalkoita tärkeämmäksi asiaksi Nykänen nosti joukkueen peli-ilmeen johtoasemassa.

– 8–1-tilanteessa kahden miehin alivoimalla kärkipelaaja söi kiekkoja minkä ehti. Moni joukkue jättäisi veskarin kiekoksi ja olisi luikkinut pois tilanteesta. Tuo kantaa pidemmälle kuin yhdeksän maalia. Se antaa virtaa ja enemmän uskoa yhteiseen tavoitteeseen.