STPS:llä kuuden pisteen peli perjantai-iltana – "Jatketaan vaan omaa hyvää tekemistä, jota olemme tällä kaudella tehneet"

Keltamustat isännöivät FC LaPaa Kesämaa-areenalla norsupalloilijoiden vallattua Kyrönniemen viheriön.

Timo Seppäläinen

Keltamustien työteliäs hyökkääjä Elmeri Marttinen on onnistunut maalinteossa viidesti tällä kaudella.
Keltamustien työteliäs hyökkääjä Elmeri Marttinen on onnistunut maalinteossa viidesti tällä kaudella.

STPS pelaa jälleen kotiyleisönsä edessä tänään perjantaina kun se kohtaa Itäisen alueen B-lohkossa kuudentena olevan FC LaPan.

Savonlinnalaiset ovat sarjassa kolmantena kolme pistettä lappeenrantalaisia edellä, joten tärkeät pisteet ovat jaossa loppukautta ja ylemmän loppusarjan paikkoja ajatellen.

Yksinkertaista runkosarjaa keltamustilla on jäljellä enää kolme ottelua. LaPa-ottelun jälkeiset kaksi otteluaan STPS pelaa vieraskentillä Union Plaania ja SavUa vastaan.

– Emme ole laskeneet pisteitä mikä riittää mihinkin sijoitukseen, mutta kyllä LaPa-matsi on kuuden pisteen ottelu, STPS-valmentaja Kai Niiranen sanoo.

Runkosarjan jälkeen kuusi parasta jatkavat pelejään yläloppusarjassa ja viisi alaloppusarjassa.

Perjantainen kamppailu käydään poikkeuksellisesti Talvisalon Kesämaa-areenan tekonurmella, sillä Kyrönniemen viheriö on viikonloppuna varattu norsupallon MM-taistoille.

– Viikko sitten Kotkassa pelattiin jo tekonurmella, tosin isommalla ja pientä jalkavammaa siellä tuli. Pieni kenttä saattaa aiheuttaa muutenkin tiettyjä hankaluuksia. Meidän on pelattava pallollisena ja löydettävä ratkaisuja murtautumisissa. Vastustajan puolustuslinjan selustasta ei varmaan ylimääräisiä tiloja löydy, Niiranen ennakoi.

LaPa avasi kautensa komeasti kukistamalla lohkoa johtavan PeKan Kotkassa maalein 2–1. Sen jälkeen kotkalaiset eivät ole pisteitä menettäneetkään. LaPakaan ei ole hävinnyt kuin yhden ottelun, mutta joutunut tyytymään kolme kertaa pistejakoon.

Lappeenrantalaisten maalisuhde seitsemän pelatun ottelun jälkeen on 10–11, kun se STPS:llä on 22–9.

Mitä luvut kertovat Niiraselle?

– Meillä tilasto olisi vielä parempi jos katsotaan kentällä tapahtuneita asioita. Tehtyjen sarakkeessa olisi kaksi maalia enemmän ja päästettyihin on lisätty kolme lahjamaalia, viittaa Niiranen KJP Susien tekemään ja läpimenneeseen protestiin kauden avausottelusta, jonka STPS voitti 2–0, mutta hävisi kabinetissa 0–3.

Niiranen uskoo nousijajoukkueen hyvän menestyksen yllättäneen monet.

– Ehkä sekin on tuonut LaPalle uskoa ja tahtoa puolustaa omaa maaliaan, mikä selittää pienet maalilukemat.

STPS hävisi viikko sitten kärkiottelussa PeKalle 3–0.

– Se oli hyvä herätys meille ja osoitti millä tasolla pitää suorittaa, että sarjan kärjen tasolla pysytään, Niiranen sanoo.

Äijät ovat pysyneet tällä kaudella hyvin kasassa, joten olemme löytäneet hyvän kombinaation puolustuspäähän. — Henri Manner

STPS on tämän kauden kotiotteluissaan viettänyt maalijuhlia ja ehkä saanut nostaa jalkaa kaasulta kun pelit ovat ratkenneet hyvissä ajoin.

– LaPaa vastaan joudutaan varmaan ahkeroimaan täysi iltapuhde.

Valmentajan kanssa samoilla linjoilla on myös Henri Manner.

– LaPasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta hyvä joukkue sieltä vastaan tulee, joten tosissamme saamme pelata voiton eteen.

Toppari on ollut yksi STPS:n hyvin toimineen puolustuslinjan kulmakivistä.

– Äijät ovat pysyneet tällä kaudella hyvin kasassa, joten olemme löytäneet hyvän kombinaation puolustuspäähän. Yhteispeli toimii hyvin.

Manner on tällä kaudella tehnyt kolme maalia ja kaikki Jesse Jäppisen tarjoamista kulmista. Kaksi on tullut päällä ja yksi jalalla.

– Kulmapotkukuviot ovat meillä kunnossa, Manner naurahtaa.

Manner tuli Savonlinnaan Järvenpäästä opiskelujen perässä. Fysioterapia-opintoja on vielä vuoden verran jäljellä.

Sunnuntainen kärkipeli Kotkassa näytti hyvin millä tasolla lohkokärjessä mennään.

– PeKa on tasaisen hyvä joukkue ja meiltä olisi vaatinut täydellistä onnistumista että olisimme pystyneet raapimaan pisteitä.

Mannerin mukaan kahdessa edellisessä ottelussaan STPS oli päässyt helpommalla, joten kärkijoukkueen vauhti ja tempo tulivat jopa hieman yllätyksenä.

Vaikka LaPa kohdataan Kyrönniemeä pienemmällä kentällä, ei sen Mannerin mielestä pidä antaa vaikuttaa keltamustien tekemiseen.

– Jatketaan vaan omaa hyvää tekemistä, jota olemme tällä kaudella tehneet.

STPS–FC LaPa, jalkapallon miesten Kolmosta 7.8. Talvisalon Kesämaa-areenalla klo 18.30.

Uusimmat uutiset