SaPKo nollasi hienosti perjantaisen konttauksen ja kaatoi IPK:n — "Perjantainen oli meiltä huono esitys ja siitä jäi isosti kiukkua, nyt osoitimme, että täältä tullaan taas"

Timo Seppäläinen

Matias Lainio on Mestiksen pistepörssin kärkinimi tällä hetkellä tehoin 2+8.
Matias Lainio on Mestiksen pistepörssin kärkinimi tällä hetkellä tehoin 2+8.

SaPKo kokosi hienosti itsensä perjantaina kotiyleisön edessä kärsityn Kiekko-Vantaa-tappion jälkeen. Pässipaitojen ryhtiliike tuotti lauantaina komean lopputuloksen kun Iisalmen Pelikarhut hävisi lähes tuhannen katsojan edessä Kankaan montussa maalein 2—6 (1—2, 1—4, 0—0). Tappio oli IPK:lle vasta kauden ensimmäinen.

Joukkueiden lähtökohdat kamppailuun olivat hyvin erilaiset. SaPKo kyykkäsi ja IPK nousi perjantaina Ilkka Pikkaraisen hattutempulla viime hetken voittoon RoKista Rovaniemellä.

IPK aloitti lauantaina maalinteon, mutta SaPKon polvet eivät varhaisesta takaiskusta notkahtaneet. Tuoreena miehenä kokoonpanoon tullut Matias Mutikainen iski avauserässä kaksi osumaa.

Toisessa erässä SaPKo laittoikin hyrskyn myrskyn. Kun perjantaina kiekko ei mennyt maaliin hyvistäkään paikoista, niin Iisalmessa tahti oli toinen. Maaleja syntyi ylivoimalla, tasakentällisin ja rankkarista.

Kultakypärä Matias Lainio oli elementissään. Illan saldona taidokkaan rankkarikieputuksen lisäksi kolme maalisyöttöä.

Ylivoimakin pyöri SaPKolla mallikkaasti ja päävalmentaja Pasi Räsänen toivoi ottelun jälkeen, että onnistumisia olisi tullut enemmänkin kuin Juuso Wallin napakalla rannelaukauksella neliön keskeltä syntynyt täysosuma, joka tarkastettiin varmuuden vuoksi videolta.

— Niin hyvät kaverit mulla on ylivoimassa, että aika huono pelaaja saa olla jos ei edes joskus niistä syötöistä saa maalia tehtyä, Walli veisteli kauden avausmaalistaan.

Soila Puurtinen

Juuso Walli laukoi kiekon niin tarkasti yläputken alle, että osuma varmistettiin videolta.
Juuso Walli laukoi kiekon niin tarkasti yläputken alle, että osuma varmistettiin videolta.

Räsänen oli kuitenkin erittäin tyytyväinen siitä miten joukkue sai nollattua edellisillan pettymyksen.

Tuomo Viitasalo oli toinen SaPKo-pakki, joka teki kauden avausmaalinsa. Vaasan Sportin A-nuorista Savonlinnaan tulleelle Viitasalolle maalin  kulmalta punnerrettu osuma oli Mestis-uran ensimmäinen.

— Kyllä kiekko on huoltajalla tallessa.

Maalin  lisäksi syöttöpisteen saanut Viitasalo pelasi ottelussa vajaat 17 minuuttia, laukoi seitsemän kertaa ja jäi tehotilastossa kolme maalia plussalle.

— Mukava peli. Kaverit tukivat hyvin. Perjantainen oli meiltä huono esitys ja siitä jäi isosti kiukkua. Nyt osoitimme, että täältä tullaan taas. Tämä tuo taas jengille itseluottamusta, kun maalejakin saatiin tehtyä.

Viitasalo sanoo päässeensä hyvin kiinni Mestikseen.

— Ovathan nämä aikuisten peleja nuorten liigaan verrattuna. Täällä ei koohoteta niin paljon. Muutenkin SaPKossa on ollut kiva pelata. Meillä on hyvä jengi kasassa.

Keskiviikkona IPK tulee vastavierailulle Talvisaloon.

— Nyt on hyvässä muistissa mitä sieltä on tulossa. Jatketaan vaan samalla tavalla niin hyvä tulee, Viitasalo sanoi.

Soila Puurtinen

Tuomo Viitasalo teki Iisalmella Mestis-uransa avausmaalin.
Tuomo Viitasalo teki Iisalmella Mestis-uransa avausmaalin.

IPK-valmentaja Niko Härkönen kehui joukkuettaan hyvästä valmistautumisesta otteluun, mutta moitti itseään lopputuloksesta.

— Tulosvastuu on minulla ja meiltä heikko ja hengetön esitys SaPKolta kuitenkaan mitään poisottamatta, Härkönen kehaisi vastustajaa ja sanoi joukkueen laskeneen viikon aikana riman liian alas tekemisessään.

— Puolustaminen on ollut aika kamalaa, mutta maanantaina laitetaan taas työhaalarit päälle.

Näin pelattiin

1. erä: 3.08 1—0 Mikko Juusola (Janne Koponen), 4.51 1—1 Matias Mutikainen (Matias Rauvola, Bernard Isiguzo), 8.47 1—2 Mutikainen (Tino Sirén).

2. erä: 26.10 1—3 YV Juuso Walli (Matias Lainio, Tuomo Viitasalo), 28.44 1—4 Viitasalo (Lainio, Atte Karppinen), 31.52 1—5 RL Lainio, 32.30 1—6 Juuso Forsström (Lainio), 37.22 2—6 Niki Koskinen.

3. erä: ei maalia

Jäähyt: Jäähyt: IPK 6 x 2 min + 1 x 10 min (Juuso Nevalainen)., SaPKo 3 x 2 min 

Torjunnat: Henri Kiviaho IPK 11+10+13=34, Oskari Salminen SaPKo 11+11+8=30, 

Yleisöä: 916.

Uusimmat uutiset