"Tavoitteena on, että lähivuosina saisimme leirille jopa 100 osallistujaa" — Aikuisurheilijoiden ensimmäiset heittokarnevaali keräävät lajiensa Suomen parhaimmiston Tanhuvaaraan tänä viikonloppuna

Ensimmäistä kertaa järjestettävä aikuisurheilijoiden heittoleiri valtaa Tanhuvaaran tänä viikonloppuna. Ohjelmassa muun muassa painonheittocupin finaali lauantaina.

Soila Puurtinen

Merja Vuorinen osallistui aikuisurheiljoiden heittokarnevaalien avauskisassa moukarinheittoon.
Merja Vuorinen osallistui aikuisurheiljoiden heittokarnevaalien avauskisassa moukarinheittoon.

Tänä viikonloppuna Tanhuvaaran urheiluopistolla järjestetään historiansa ensimmäiset aikuisurheilijoiden heittokarnevaalit.

Leirin idea synti, kun aikuiset heittäjät halusivat omia kokoontumisia, joissa kehittää lajia ja viedä omia tuloksia eteenpäin.

— Kun on jo olemassa nuorten urheilu sekä aktiiviurheilu, aikuisetkin halusivat omansa. Tämä on selkeästi kasvava ala, kun suuret ikäluokat ikääntyvät, karnevaalien koordinoinnista vastannut Esa Paasonen kertoo.

Leirille on saapunut 30 aikuisheittäjää, joista nuorimmat kisaavat 35-vuotiaissa ja vanhimmat 85-vuotiaissa. Mukana ovat kaikki heittolajit: kuula, kiekko, moukari, keihäs sekä aikuisilla myös painonheitto.

— Aikoinaan Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla oli seitsemän osallistujaa, joten näin ensimmäiseksi kerraksi meillä on paljon osallistujia, Paasonen naurahtaa.

Jokaiseen lajiin on leirille pyydetty mukaan myös omat valmentajansa. Kuulasta vastaa Janne Palokangas, kiekosta Mauri Auvinen, painonheitosta Tomi Räty, moukarista Sakari Tiainen sekä keihäästä Eino Maksimainen.

Soila Puurtinen

Esa Paasonen toimi ensimmäisen aikuisten heittokarnevaalien koordinoijana.

Leiristä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, jonka osallistujamäärää on tarkoitus saada kasvamaan vuosi vuodelta.

— Tavoitteena on, että lähivuosina saisimme tänne jopa 100 osallistujaa. Jo nykyinen osallistujamäärä osoittaa, että kiinnostus on kasvavaa, hän jatkaa.
Leirin tasosta kertoo se, että lähes kolme neljäsosaa siihen osallistuvista on lähdössä ensi syyskuussa Espanjan Malagassa järjestettäviin aikuisten MM-kilpailuihin.

Leiri aloitettiin torstaina karnevaalikisalla, ja vasta perjantaina aloitetaan totinen harjoittelu.

— Kisa on eräänlainen alkutarkastus, jossa katsotaan heittäjien tekniikat läpi. Sen jälkeen porukka jaetaan lajiryhmiin treenaamaan oman valmentajansa johdolla, Paasonen kertoo.

Soila Puurtinen

Leena Tenhu osallistuu viikonloppuna myös painonheittocupin finaaliin.

Yksi viikonlopun kohokohdista on lauantaina kilpailtava Health Lab painoheittocupin finaali. Kyseessä on kolmiosaisen kilpailusarjan päätöskisa. Uukuniemellä ja Ristiinassa käytyjen osakisojen jälkeen miehissä kärjessä on Iisalmen Visan Esko Palviainen 1985 pisteellä ja naisten kokonaiskisaa johtaa Lahti Sport Veteraanien Mirja Kokko 2376 pisteellä.

Kisassa odotetaan myös uusia SE -tuloksia. Kokko on enää 50 sentin päässä uudesta ennätyksestä, ja hänen odotetaan rikkovan sen lauantaina.

Health Lab -painoheittocupin finaali Tanhuvaaran urheiluopistolla lauantaina 16. kesäkuuta kello 14 alkaen.