Peruspeli ei riitä Kiteelle Vimpelin kaatoon

Kiteen Pallo aloittaa Superpesiksen puolivälieränsä sunnuntaina Vimpeliä vastaan vierasottelulla Saarikentällä. Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Kitee lähtee ottelusarjaan haastamaan hallitsevaa mestaria.

Timo Seppäläinen

Raimo Braggen mukaan peruspeli ei riitä Kiteelle, jos joukkue haluaa horjuttaa hallitsevaa mestaria Vimpeliä. Kuvassa KiPan luottopeluri Sami Partanen.

Kiteen Pallo aloittaa Superpesiksen puolivälieränsä sunnuntaina Vimpeliä vastaan vierasottelulla Saarikentällä. Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Kitee lähtee ottelusarjaan haastamaan hallitsevaa mestaria.
— Valitettavasti olimme ylemmässä jatkosarjassa siinä joukossa, joille pelien tulos ei juuri merkinnyt ja se meni odotteluksi. Olisi pitänyt olla enemmän panosta, niin olisi ollut enemmän fiilistä. Se näkyi pelaamisessamme, kiteeläisten pelinjohtaja Raimo Bragge harmitteli.
— Mutta toivottavasti se flegmaattisuus on nyt karistettu pois ja lähdetään tosihommiin!

Kitee ei pääse ottelusarjassa helpolla, sillä viimeiselle kierrokselle saakka runkosarjan voitosta yhdessä Joensuun Mailan kanssa kamppaillut Vimpeli on tiukka vastus. Joukkueet kohtasivat runkosarjasta kolmesti, ja Vimpeli oli niissä jokaisessa vahvempi.
Bragge odottaa, että kovaa vastustajaa vastaan ei ainakaan pitäisi olla asennoitumisvaikeuksia.
— Tiedetään, että sarjaan lähtiessä kaikki lähtee nollasta, ja mitä tahansa voi tapahtua. Kuitenkin me kaikki syömme samaa leipää, ja meillä kaikilla on mieli, joka voi ahdistua tai rentoutua.
— Kova päivätyö on kuitenkin tehtävä, että tuollaista joukkuetta pystymme horjuttamaan. Mutta sitä me lähdetään tekemään.
Runkosarjassa Vimpeli pelasi totutun varmasti. Tappioita toiseksi sijoittuneelle joukkueelle kertyi ainoastaan kuusi, joista vain yksi sen kotiareenalla Saarikentällä. Bragge kuvaileekin tulevaa vastustajaa erittäin laadukkaaksi joukkueeksi.
— Vimpeli on kova niin kotona kuin vieraissa, joten heikkoa kohtaa siitä on vaikeaa pelillisesti löytää. Mutta on nähty, että kovakin joukkue ryhtyy puristamaan mailaa, mikäli sitä ahdistaa pelillisesti pitkään.

Braggen mukaan Kiteen joukkueen pelissä kaikki lähtee heistä itsestään.
— Meidän pelin pitää olla aggressiivista. Sen pitää olla toista tukevaa, ja sen peli-ilon pitää näkyä pelaamisessa. Silloin kun ollaan hyvällä fiiliksellä pelissä, on onnistumisten määrä suurempi kuin epäonnistumisten. Se on satavarma.
— Mitä enemmän onnistumme, sitä paremmin Vimpelin horjuttaminen on mahdollista.
Pelinjohtaja myöntää, ettei Kiteellä ole yhtä leveää pelaajamateriaalia kuin tulevalla vastustajallaan, mutta toteaa oman pelaavan kärkensä toimivaksi.
— Kun meidän ykkösnyrkkimme toimii ja onnistuu pikkaisen yllätyksellisellä pelillä, niin sitä kautta tulee onnistumisia.
— Rohkeat sisäpelin ratkaisut ja räpylän pitää kestää, Bragge summaa Kiteen parhaimmat aseet.
Sarja jatkuu tiistaina Kiteen kotiottelulla Rantakentällä.
Ottelusarja pelataan paras viidestä -systeemillä.

Kaisaliisa Kontiainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.