Juniori-STPS:n nuorisopäällikkö vetää tovin henkeä — "Oma jaksaminen on tässä vaiheessa asetettava seuran edelle"

Saija Lehtimäki irtisanoutui juniori-STPS:n nuorisopäällikön pestistään, mutta jatkaa naisjoukkueen valmentajana.

Soila Puurtinen

Juniori-STPS:n nuorisopäällikön tehtävät jättävä Saija Lehtimäki hakee etäisyyttä jalkapalloon toisesta ammatistaan ja aikoo kesällä tehdä keikkoja keittiömestarina.
Juniori-STPS:n nuorisopäällikön tehtävät jättävä Saija Lehtimäki hakee etäisyyttä jalkapalloon toisesta ammatistaan ja aikoo kesällä tehdä keikkoja keittiömestarina.

Juniori-STPS:n nuorisopäällikkö Saija Lehtimäki ilmoitti maanantaina seuran johdolle eroavansa tehtävästään.

— Aion ottaa pienen hengähdystauon eikä päätökseen liity mitään dramatiikkaa. En ole muuttamassa pois paikkakunnalta enkä vaihtamassa seuraa. Oma jaksaminen on tässä vaiheessa asetettava seuran edelle, perustelee Lehtimäki ratkaisuaan.

Hän sanoo, että toki hän voisi vähentää työmääräänsä tai tehdä vähemmillä tunneilla, mutta se ei sovi hänen luonteelleen.

— Haluan tehdä asiat mahdollisimman hyvin, enkä puolivaloilla.

Lehtimäellä on menossa kolmas vuosi jalkapalloseuran nuorisopäällikkönä.

— Työmäärä on vuosi vuodelta lisääntynyt ja tehtäväkuvakin on aika laaja. Olen tuntenut viime aikoina väsymystä ja oma hyvinvointi pitää nyt laittaa etusijalle.

Kokonaan ei Lehtimäki seuraa jätä, sillä hän aikoo jatkaa Kolmosessa pelaavan naisjoukkueen valmentajana.

— Siitäkin tosin otan muutaman viikon tauon kesäkuussa. Luotan kuitenkin meidän osaavaan kapteenistoomme, jotka jo nyt ovat ottaneet valmennusvastuuta kun olen ollut poissa.

Lehtimäki kuvailee päättynyttä sarkaansa työntäyteiseksi. Hän ei osannut etukäteen ajatella mitä se voisi olla. Toimenkuva muokkautui työtä tekemällä.

— Olen kiitollinen seuralle, että sain harrastuksesta ja elämääni isosti kuuluneesta asiasta itselleni ammatin. Omasta mielestäni olen kehittynyt paljon, saanut vastuuta ja pystynyt kouluttautumaan. Kaiken kaikkiaan tämä kolmevuotinen oli hieno kokemus.

Toivon että tämä kokemus opettaa minua seuraavaa pestiä varten miten käyttää omia voimavarojaan. — Saija Lehtimäki

Jalkapalloa hän ei aio jättää. Juniori-STPS:n pestinsä ohella hän on toiminut Suomen Palloliiton kouluttajana ja on mukana myös Kaakkois-Suomen piirin aluevalmennuksessa.

— Syksyllä katson sitten asioita avoimin mielin. Tavoitteena on jatkaa futiksen parissa. Toivon myös, että tämä kokemus opettaa minua seuraavaa pestiä varten miten käyttää omia voimavarojaan.

Juniori-STPS:n puheenjohtaja Tommi Tuunainen kuvailee ensireaktiotaan tyrmistyneeksi.

— Eihän kukaan noin hyvää työntekijää mielellään pois laskisi. Mutta elämä vie ihmistä. Saijalle toivotan kaikkea hyvää ja olemme erittäin kiitollisia siitä työstä mitä hän on seuran kehittämisen eteen tehnyt. Kaikki asiat ovat toimineet loistavasti, Tuunainen kiittelee.

Siitä hän on hyvillään, että naisjoukkue pysyy Lehtimäen valmennuksessa.

Tuunaisen mukaan seurassa mietitään seuraavaksi kuinka nuorisopäällikön paikka täytetään. Tarvetta tekijälle on.

— Ensin palkkasimme seuraan Saijan nuorisopäälliköksi ja sen jälkeen Mika Kinnunen tuli valmennuspäälliköksi helpottamaan ja jakamaan hänen työkuormaansa. Nyt pitää miettiä mitä tarvitsemme eniten ja minkälaiseksi toimenkuvan rakennamme.

Puheenjohtaja sanoo, että seuralla on vakaa aikomus täyttää nuorisopäällikön paikka uudella tekijällä.

— Olemme laatineet budjetin kahden tekijän varaan. Toiminta on sen verran vilkasta, että Mika ei sitä yksin ennätä hoitamaan. Paikka laitetaan avoimeen hakuun. Se on meidän toimintatapamme, vaikka pesti seuran sisältä täytettäisiinkin.