SaPKo hyydytti Jokipoikien kirin — "Ottelu oli varmasti yleisölle viihdyttävä, mutta valmentajalle ei mikään herkku"

SaPKo iski avauserään kolme maalia, ja ne siivittivät pässipaidat kotivoittoon Jokipojista perjantaina. Tappio oli Jokipojille viides perättäinen.

Soila Puurtinen

Jokipoikien maalilla oli varsinkin avauserässä ruuhkaa, kun SaPKo vyörytti hyökkäyksiä.

SaPKo kaatoi Jokipojat perjantai-illan Mestis-kierroksella, kun se otti 4—3-kotivoiton.

Ottelun avauserässä sattui ja tapahtui paljon, kun joukkueet ottivat rangaistuksia vuoronperään. Sen myötä SaPKo ehti karata jo 3—0-johtoon, mutta tekivät ottelusta vielä pelin nousemalla päätöserässä 4—3:een. Täysipistepotti jäi kuitenkin niillä numeroin Savonlinnaan.

SaPKo karkasi avauserässä

SaPKo karkasi avauserässä kolmen maalin karkumatkalle. Teemu Lämsä ohjasi ottelun ensimmäisen maalin Elmeri Laamasen esityöstä, Niklas Salo ja Joona Monto iskivät puolestaan ylivoimalla. Salo pisti Jokipojat-maalivahdin Timo Niemen sylkemän irtokiekon varmasti maaliin. Monto puolestaan antoi lyönti-
laukauksensa puhua ja kiekko upposi etukulmasta Jokipoikien maaliin.

Soila Puurtinen

Teemu Lämsä ja Matias Lainio tuulettamassa illan avausosumaa.

Molemmat joukkueet pääsivät harjoittelemaan ensimmäisessä erässä runsaasti erikoistilannepelaamista, sillä siinä jaettiin 11 kaksiminuuttista. Niiden myötä ottelu oli ajoittain sekavaa, ja pelin painopiste oli vuoronperään kummassakin päädyssä.

SaPKon maalilla debyyttinsä tehnyt TPS-laina Karolus Kaarlehto pääsi hyvin hyvin peliin mukaan nappaamalla avauserään 15 koppia.

Soila Puurtinen

Karolus Kaarlehto nappasi SaPKon maalilla 38 koppia.

Jokipojat kiri, muttei päässyt rinnalle

Toisessa erässä vieraat tulivat kuin varkain mukaan peliin. Jokipojat vaihtoi ensimmäisen erän torjuneen Niemen Joonas Haraldin maaliin, ja se herätti joukkueen. Vaikka SaPKo hallitsi kiekkoa, Jokipojat iski maalit.

Tuukka Rajamäki nosti Jokipojat jo alivoimalla maalin päähän 3—2:een, mutta kotijoukkue ei lannistunut.

— Hyvä startti meiltä. Onnistuttiin käyttämään ylivoimat hyväkseen. Hallitsimme myös toista erää ja saimme muutaman laatupaikan, mutta ei onnistuttu tappamaan peliä. Sitä pitää opetella, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen luonnehti pelin kulkua.

SaPKo-kapteeni Monton illan toinen kasvatti SaPKon johdon kahteen, ja päätöserään mentiin tilanteessa 4—2.

Joensuulaiset hakivat päätöserässä kavennusta kovalla voimalla. Kun vieraat hallitsivat kiekkoa, pääsi SaPKo useaan vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta tuloksetta.

Pitkään SaPKon puolustus onnistui pitämään vieraat kurissa, mutta Joel Olkkosen viivaveto pääsi yllättämään Kaarlehdon.

Lähemmäksi vieraat eivät päässeet, ja SaPKo nappasi täyden pistepotin.

Räsäsen mukaan kotijoukkue passivoitui viimeisessä erässä liikaa, ja teki liikaa asioista, jotka eivät sen peliin kuulu.

— Ottelu oli varmasti yleisölle viihdyttävä, mutta valmentajalle ei mikään herkku.

Maalin päähän päästyään Jokipojat tulitti entistä hurjemmin. Molemmat maalivahdit joutuivat venymään erässä parhaimpaansa.

"Voitto on aina voitto"

Kaksi maalia Jokipoikia vastaan iskenyt SaPKo-kapteeni Monto oli erityisen tyytyväinen joukkueen ensimmäiseen erään, mutta myötää pässipaitojen uinahtaneen sen jälkeen.

Soila Puurtinen

Joona Monto pääsi tuulettamaan kahdesti Jokipoikia vastaan.

— Tokassa erässä meillä olisi ollut paikkamme lyödä peli poikki. Hyvin kuitenkin hoidettiin loppuun asti. Hieno taisteluvoitto. Vaikka tiukallehan se meni, mutta onhan voitto aina voitto, hän pohti ottelun jälkeen.

Avauserässä molemmat joukkueet ottivat useita rangaistuksia. Monto olikin tyytyväinen joukkueen tehokkuuteen ylivoimalla.

— Hyvä, että käytettiin ne hyväksi.

SaPKo pelaa viikon kolmannen ottelunsa lauantaina Imatralla. Ketterä on ollut savonlinnalaisille tällä kaudella vielä voittomaton vastus, sillä kaikki kolme aiempaa kohtaamista on mennyt imatralaisille.

Jotta voitto irtoaisi myös Imatralla, olisi Monton mukaan omanpään pelaamista.

— Se on ollut meillä huonoa pitkään. Seurataan liikaa kiekkoa, ja omat miehet unohtuu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut