Top Teamin C-junnuilla kovat panokset heti kättelyssä

Salibandyn ikäluokan SM-karsintojen avausvastustaja on hallitseva Suomen mestari EräViikingit.

Timo Seppäläinen

Top Teamin 15-vuotiaat Santeri Nyrhinen, Eetu Niskala ja Eetu Ahokas ovat päässet salibandyn maajoukkuetien alkuun.

Top Teamin C1-poikien kausi alkaa viikonloppuna ja panokset ovat heti kovat.
Joukkue pelaa Sipoossa valtakunnallisten sarjojen karsinnan avausturnauksessa. G-lohkossa pelaavan Top Teamin vastustajat ovat EräViikingit Helsingistä, ÅIF Sipoosta ja SB Vantaa.
Turnauksen voittaja pääsee SM-sarjaan. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet jatkavat karsinnan toiseen vaiheeseen. Karsinnan jumboksi jäänyt pelaa aluesarjassa.

Top Teamin avausvastustaja EräViikingit on ikäluokan hallitseva Suomen mestari, joten savonlinnalaiset pääsevät kovimpaan mahdolliseen testiin.
— Totta kai vastus on kova, mutta alkukaudesta yllätykset ovat mahdollisia. Ei me sinne häviämään lähdetä, ennakoi Topin valmentaja Mika Hietanen tulevaa.
ÅIF ja SB Vantaa ovat kuitenkin Topin päävastustajat.
— Divaripaikka on meille realismia eli tavoite on selvittää tie karsinnan toiseen vaiheeseen. Jos sinne pääsemme, niin haemme turnausta viime syksyn tavoin Savonlinnaan.
SM-sarjaan ja 1. divisioonaan pääsee karsintojen jälkeen molempiin 12 joukkuetta.

Viime kaudella Top Teamin C1 pelasi 1. divisioonaa ja siitä joukkueesta on mukana viisi vuonna 2002-syntynyttä pelaajaa.
— Kolmentoista pelaajan ja maalivahdin rinki on auttamattomasti liian pieni, jos divarissa päästään pelaamaan. Yhteistyökuvioita on viritelty Mikkelin suuntaan ja Hatsinasta olisi saatavissa 3—5 pelaajaa, Hietanen sanoo.
— Mutta pelataan nyt ensin tämä viikonlopun turnaus ja keskitytään siihen, valmentaja muistuttaa.

Top Teamin 15-vuotiaat Eetu Niskala, Eetu Ahokas ja Santeri Nyrhinen kuuluvat C01-joukkueen runkopelaajiin ja ovat päässeet jo salibandyn maajoukkuetien alkuun. Kolmikko on ollut kehittymisen seuranta -tapahtumissa Eerikkilän urheiluopistolla.
Ensimmäiseen pelaajatarkkailuryhmään kelpuutettiin 260 pelaajaa. Elokuun toiseen leiritykseen ryhmää oli supistettu noin sadalla pelaajalla. Ensimmäinen ikäluokan maajoukkue nimetään marraskuussa.
Leirit ovat koostuneet testeistä ja peleistä.
— Välillä oli vähän rankkaakin, mutta siellä näkee hyvin oman tasonsa. Kaikki on laitettava peliin, jos meinaa pärjätä, puolustajana pelaava Eetu Niskala sanoo.
Oma taso on toppilaisten mielestä kestänyt vertailun ja testeissäkin on pärjätty.
— Vaikka onhan etelän isojen seurojen pelaajien yksilötaidot aika korkealla tasolla ja joukkuepeli sulavampaa, pojat vertailevat.
Kaikille on tullut selväksi, että lisätreeniä tarvitaan myös omalla ajalla, eikä pelkästään joukkueharjoituksissa.

Kehityksen kannalta pääsy vähintään C-junnujen 1. divisioonaan olisi tärkeää.
— Ne pelit kehittävät eri tavalla kuin aluesarja.
Leiritykset ovat antaneet lisäbuustia Topin triolle.
— Oman riman haluaa aika korkealle tässä lajissa asettaa, Eetu Niskala sanoo ja kaksi muuta pelimiestä nyökyttelevät vieressä.
Ensimmäinen rima on ylitettävänä viikonloppuna Sipoossa.

Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.