Rauman Lukkoa edustavat Petmanin veljeksen lainalle SaPKoon viikonlopuksi

Ville ja Mikko Petman vahvistavat SaPKoa viikonlopun vierasotteluissa Kokkolassa ja Keuruulla.

Vesa Salminen

Rauman Lukon Ville Petman pelaa viikonloppuna pässipaidassa.
Rauman Lukon Ville Petman pelaa viikonloppuna pässipaidassa.

SaPKo vahvistuu viikonlopun vieraskiertueelle Rauman Lukon veljesparilla Ville ja Mikko Petmanilla.

Molemmat ovat kuuluneet tällä kaudella raumalaisjoukkueen vakiokokoonpanoon, kun 18-vuotiaalle Mikolle on kertynyt 45 liigaottelua ja 20-vuotiaalle Villelle 35.

Lappeenrannasta lähtöisin olevat veljekset ovat pelanneet myös ikäluokkamaajoukkueissa, ja Ville juhli 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta Suomen paidassa vuonna 2018.

SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindén kertoo, että lainapelaajilla pyritään varautumaan loukkaantumisiin kevään aikana.

– Yritämme nyt varautua, jos se vaan on järkevästi mahdollista.

Pelaaajasiirtosääntöjen mukaan liigaseura voi nimetä viisi 1999-2001 syntynyttä pelaajaa, jotka voivat siirtyä siirtorajan (15.2.) jälkeen vapaasti seurojen välillä Mestiksen runkosarjan loppuun saakka. Nimettävien pelaajien tulee olla pelannut ennen siirtorajaa vähintään kaksi ottelua Mestis-seurassa. Mikäli pelaaja jää Mestisseuraan, voi hän siirtyä kerran Mestiksen puostuspelien aikana takaisin Liiga-seuraan, mutta ei enää takaisin sarjaportaikossa alaspäin.

SaPKossa vähintään kaksi peliä lainalla ennen tulevaa viikonloppua ovat pelanneet Jaakko Haarti, Samuel Kemppainen ja Vili Laitinen.

Jukurit-vahti Eetu Randelin on pelannut SaPKossa yhden ottelun. Tällä hetkellä mikkeliläinen on U20-maajoukkueen mukana. Lindénin mukaan toinen peli SaPKo-paidassa menee tiukoille.

– Maalivahtiasia käydään vielä tarkasti läpi, hän toteaa.

SaPKo matkustaa perjantaina Kokkolaan Hermeksen vieraaksi, ja jatkaa siitä matkaa lauantaiksi Keuruulle. Joukkue joutuu matkaan ilman kapteeniaan Juuso Forsströmiä, joka sai viime viikon Peliitat-ottelussa kiekon päänsä alueelle. Lindenin mukaan Forsström on sivussa viikkoja.

– Hänen poissaolonsa keskiarvo on noin kuukausi, tai siitä viikko molemmin puolin, Lindén kertoo.

Tatu Vihavainen on sivussa puolestaan vielä pari viikkoa.

Useampia otteluita sivussa ollut Ville Tiitinen on palannut puolestaan normaaliin harjoitteluun. Hänen pelikuntonsa selviää perjantaiaamuna.