"Kauden isoin peli tähän asti" — STPS pelaa perjantaina sarjakärkeä vastaan Talvisalossa

Valmentaja Silvennoisen mukaan STPS:n on voitettava mestaruushaaveensa elossa pitääkseen.

Tuija Pauhu

STPS:lle kelpaa perjantaina ainoastaan voitto.
STPS:lle kelpaa perjantaina ainoastaan voitto.

Perjantaina kello 19 Talvisalon Kesämaa-areenalla pelataan ottelu, joka määrittelee hyvin vahvasti STPS:n loppukauden suunnan Kaakon Kolmosessa. STPS:n päävalmentaja Tuomas Silvennoinen ei turhia kierrellyt ottelun asetelmista kysyttäessä.

— Kauden isoin peli tähän asti. Meidän pitäisi voittaa, jos mielimme vielä taistella mestaruudesta.

Sarjajohtaja Kouvolan Sudet saapuu Savonlinnaan vahvavireisenä. Se ei ole kärsinyt vielä ensimmäistäkään tappiota sarjakauden aikana, ja maalierokin on murskaava 51—7.

STPS on taulukossa kolmantena, ja voitolla se kaventaisi eron Susiin kahdeksaan pisteeseen. Siinäkin riittäisi vielä paljon kirittävää, sillä kautta on perjantaisen ottelun jälkeen jäljellä seitsemän kierroksen verran.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa toukokuussa STPS taisteli hyvin vieraissa, mutta Antti Pulkkisen punainen kortti loppuminuuteilla käänsi vaakakupin Susien hyväksi. Kotijoukkue voitti tuolloin 1—0, ja voittomaali tuli pari minuuttia ulosajon jälkeen. STPS:llä oli vielä loppuhetkillä mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta vieraat eivät paikastaan onnistuneet, ja pisteet jäivät Kouvolaan.

— Miehen vajaalla oli hankala lähteä rakentamaan maalipaikkoja tuon tason joukkuetta vastaan. Tappio ottaa kaikkia päähän, mutta me käännämme kiukun positiiviseksi. Elokuussa aiomme voittaa Sudet, Silvennoinen totesi tuolloin.

Laadukkaasti treenaava vastustaja

Nyt toisen kohtaamisen lähestyessä vastustaja tunnetaan STPS-leirissä paremmin kuin kauden alussa. Silvennoinen löytääkin Susien hyvälle menestykselle loogisia syitä.

— He ovat selvästi treenanneet ympäri vuoden laadukkaasti, mitä kaikki joukkueet Kolmosessa eivät tee. Pelaajat ovat selvästi myös hyvässä kunnossa.
STPS-valmentajan mukaan kouvolalaiset riveistä löytyy lisäksi vielä Kolmosen tasolle äärimmäisen laadukkaita pelaajia.

— Esimerkiksi Niko Nakari pärjäisi heittämällä ylemmälläkin tasolla.

Selkeiden vahvuuksien lisäksi Susilta löytyy Silvennoisen mukaan myös heikkouksia.

— Tietyissä kohtaa kenttää löytyy isoja tiloja, joihin meidän pitää iskeä.

Pärjätäkseen STPS:n olisi onnistuttava ottelussa myös pitämään palloa, vaikka vastustaja onkin laadukas.

— Vieraspelissä heitä vastaan emme missään nimessä olleet tarpeeksi pelaavia. Mitä enemmän kontrolloimme pelin virtausta, sitä suurempi todennäköisyys on hyvälle tulokselle.

STPS:n osalta muutamien pelaajien pelikuntoisuus perjantaina on vielä epävarmaa. Maalivahti Konstantin Sorokin on ollut tämän viikon Venäjällä hoitamassa asioita.

Se kertoo siitä, ettei tämä ole ihan jalkapallokaupunki. — Tuomas Silvennoinen

Pieni kenttä muuttaa luonnetta


Oman mausteensa ottelutapahtumaan tuo kenttä. Yleensä tässä kohtaa kesää STPS pelaa kotiyleisönsä edessä Kyrönniemen kentällä, mutta perjantainen ottelu pelataan Talvisalossa. Siellä olosuhteet ovat erilaiset tekonurmen ja astetta pienemmän kentän vuoksi. Pienempi kenttä merkitsee jalkapallossa usein pelin luonteen muuttumista entistä suoraviivaisemmaksi.

— Esimerkiksi syöttökulmiin ja maalipotkuihin se vaikuttaa aika paljonkin. Sivurajaheitoilla pääsee lyhyellä kentällä tavallista lähemmäksi maalia, Silvennoinen näkee.

— Toisaalta heidän nopea kärkipelaajansa Nakari ei saa yhtä paljon tilaa, kuin isommalla kentällä. Asiassa on siis puolensa ja puolensa.

Syynä ottelupaikan siirtämiseen on norsupallon MM-turnaus, jota pelataan viikonlopun aikana Kyrönniemellä. STPS:ssä ei oltu kaupungin päätöksestä mielissään.

— Enhän mie tästä tykkää, mutta en ala asiasta itkemäänkään. Se kuitenkin kertoo siitä, ettei tämä ole ihan jalkapallokaupunki, Silvennoinen totesi.

STPS—Sudet perjantaina kello 19 Talvisalon Kesämaa-areenalla.

Uusimmat uutiset