Haukiniemen ulkojäillä nautittiin isolla porukalla

Haukiniemen kaukalon 50-vuotistapahtuma keräsin kulmakunnan urheilu- ja lapsiperheet sankoin joukoin sunnuntaina paikalle.

Ossi Tynkkynen

Haukiniemen ulkojäillä nautittiin isolla porukalla

Haukiniemen kaukalon 50-vuotistapahtuma keräsi kulmakunnan urheilu- ja lapsiperheet sankoin joukoin sunnuntaina paikalle.
Haukiniemen Hakan puheenjohtaja Olli Loikkanen muisteli juhlapuheessaan värikkäitä vaiheita viidenkymmenen vuoden varrelta. Tärkeimpänä asiana hän nosti esiin talkootyön merkityksen.
— Uudet valot ja kaukalon laidat saimme Savonlinnan kaupungilta, mutta tähän pisteeseen tarvittiin paljon vapaaehtoista talkootyötä. Pohjan tasoitukseen ja huoltorakennuksien uusimiseen tehtiin kesän ja syksyn aikana 400 miestyötuntia ja 70 konetyötuntia, Loikkanen kertoi.

Ikään kuin urheilupaikan 50-vuotisen juhlan kunniaksi kaukalo saatiin pelikaudeksi kuntoon ennätysaikaisin 8. marraskuuta. Tämän jälkeen on kaukalossa pelattu lähes joka päivä ja ilta.
Loikkanen muistutti, että ulkojäiden kunnossapito kysyy kuitenkin kovasti työtä talkoolaisilta.
— Laskeskelin, että kaukalon puhdistamiseen ja jäädytykseen on tehty 270 työtuntia tähän mennessä.

Ossi Tynkkynen

Juhlatapahtumaa kunnioitti myös paikkakunnan suurin jääurheiluseura SaPKo. Edustusjoukkueesta paikalla oli neljä pelaaja sekä toimitusjohtaja Petri Karppanen ja valmentaja Jarmo Myllys.
Kaikilla on pitkä menneisyys ulkojäillä. Laitahyökkääjä Toni Henttonen muisteli viihtyneensä juniorina niin paljon Talvisalon ulkokaukalossa, että hänet piti toisinaan hakea pois puolipakolla.
—Edelleen aina silloin tällöin on mahdollisuus mennä ulkojäille nautttimaan, hän kertoi ja sai hyväksyviä nyökkäyksiä seurakavereilta Juhana Aholta, Casimir Jürgensiltä ja Jarno Pavénilta.
Jarmo Myllys kertoi olevansa Nätkin ulkojään kasvatti.
— Peliaikaa isompien kanssa alkoi tulla, kun siirryin maaliin, maailmanmestarimaalivahti muisteli.
— Arvostan todella paljon seuratoimintaa, jossa tarjotaan tällainen mahdollisuus harrastaa kuin Haukiniemen kaukalossa on, Myllys jatkoi.

Tapahtumassa pelattiin lasten ja johtokunnan välinen lätkämatsi, jonka lapset voittivat tiukan väännön jälkeen 8—7. SaPKon edustajat oli jaettu molemmille puolille.
Tarkkuuslaukauskilpailussa taitoa osoittivat kymmenvuotiaista alkaen eri ikäiset.
Huutokaupassa kaupunginvaltuutettu Tuomas Loikkanen nappasi 90 euron tarjouksellaan SaPKon lahjoittaman komposiittimailan.
Tapahtuman lopuksi oli vuorossa lasten viikottainen pipolätkäharjoitus.

Ossi Tynkkynen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.