Marian Joulupukit eivät hyytyneet Kyrönniemen helteessä — Norsupallon firmasarjan mestaruus tuli puhtaalla pelillä

Lauantaina ja sunnuntaina "sekalainen kööri" tavoittelee norsusarjan maailmanmestaruutta joukkueelle, joka nimi on EC Mammutti.

Timo Seppalainen

Marian Joulupukkien kesäharjoittelu ei mennyt hukkaan. Punapaidat voittivat norsupallon firmasarjan maailmanmestaruuden puhtaalla pelillä.
Marian Joulupukkien kesäharjoittelu ei mennyt hukkaan. Punapaidat voittivat norsupallon firmasarjan maailmanmestaruuden puhtaalla pelillä.

Maria Yli-Kojolan kipparoima helsinkiläis-savonlinnalainen ”sekalainen kööri” tuli norsupallon MM-kilpailuihin Savonlinnaan tuplamestaruus mielessään. Firmasarjassa pelataan nimellä Marian Joulupukit ja norsusarjassa mestaruutta tavoittelevan joukkueen nimi on EC Mammutti, maailmanmestari vuosimalia 2103.

Mestaruuksia ei lähdetty tavoittelemaan ilman huolellista valmistautumista. Yli-Kojolan mukaan koko kesä on norsupalloa treenattu kahdella eri kokoonpanolla kahdella eri paikkakunnalla.

— Norsupallo on rankka ja hauska laji ja tosi kiva siinäkin mielessä, että sitä saa pelata ulkona. Kisafiilis täällä Kyrönniemellä kruunaa kaiken, Yli-Kojola hehkuttaa.

Kentällä näkyi, ettei hellekesän treenaaminen ollut mennyt hukkaan. Alkusarjassa tuli kolme voittoa maalein 6—2, 9—0 ja 2—1.

— Yhteishenki on meidän vahvuus. Kova tsemppi ja kokemus aiemmista turnauksista auttaa myös.

Huippujännittävässä välierässä kaatui kolminkertainen firmasarjan mestari Kristalli Sport maalein 2—1.

Loppuottelussa Joulupukit saivat aihetta juhlaan, kun LähiTapiola Savo-Karjala nujertui maalein 2—3. Viikonlopun startti oli siis täydellinen.

Firmasarjan joukkueen mielenkiintoinen nimi juontaa juurensa Yli-Kojolan esiintyjätoimisto Marian Helmien palvelusta, jossa välitetään esiintymistaitoisia ja kokeneita joulupukkeja sekä kotiin että erilaisiin tilaisuuksiin.

— Viime joulu oli ensimmäinen ja enemmän oli kysyntää kuin tarjontaa.

Marian Joulupukkien palveluksessa on parikymmentä joulupukkia, jotka ovat saaneet pukkikoulutuksen 30 vuotta kokemusta kartuttaneelta ammattipukilta.

Norsupallojoukkueessa pelasi yksi joulupukki ja Yli-Kojolan mukaan rekrytointia uusien pukkien kanssa tehdään varmasti viikonloppuna.

— Jos jotain kiinnostaa joulupukkina työskentely Savonlinnassa, niin tervetuloa viikonloppuna tänne kentälle juttelemaan.

Timo Seppäläinen

Maria Yli-Kojola antoi pallolle kyytiä Kyrönniemen helteessä.

Yli-Kojola on monitoiminainen. Norsupallojoukkueen kipparoinnin ja joulupukkien välittämisen lisäksi hän pyörittää esiintyjätoimistoa ja näyttelee. Hänet voi nähdä muun muassa Konttori-sarjassa. Onpa hän voittanut vähän yli nelikymppisenä Hymy-lehden Miss Isoäiti -tittelinkin vuonna 2012.

Savonlinna-viikonlopun ohjelma määrittyy pitkälti norsupallomenestyksen mukaan.

— Jos voitetaan, niin jollain tavallahan sitä pitää juhlistaa. Lauantaina käydään ainakin Olavinlinnassa, Yli-Kojola sanoi ja arveli joukkueen miespelaajien mahdollisesti seuraavan nyrkkeilyn Boxing Nightia.

Yli-Kojola toivoisi norsupallojärjestäjiltä yhteisen iltaohjelman järjestämistä turnausjoukkueille.

— Se saattaisi tuoda uusia joukkueita turnaukseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut