Lumi sulaa Tanhuvaaran ensilumenladulta hurjaa vauhtia, mutta viikonloppuna kuitenkin hiihdetään kilpaa

Lauantain ja sunnuntain ensilumenladun kilpailuissa viitisenkymmentä hiihtäjää.

Jarmo Pesonen

Kun ensilumenlatu viime perjantaina avattiin, oli lumikerros noin 60 sentin paksuinen. Nyt se on kutistunut noin puoleen.
Kun ensilumenlatu viime perjantaina avattiin, oli lumikerros noin 60 sentin paksuinen. Nyt se on kutistunut noin puoleen.

Ei kohtele tämä syksy silkkihansikkain hiihdon harrastajia, vaan märkää rättiä lyödään kasvoille päivittäin.

Taivaalta tulee lumen sijasta vettä eivätkä lämpötilatkaan tavoita pakkaslukemia edes öiseen aikaan. Säätiedotusten mukaan harmautta ja lämmintä kosteutta on luvassa ainakin pariksi viikoksi.

Viime perjantaina avattua Tanhuvaaran urheiluopiston ensilumenlatua lämmin sää on runnellut pahasti. Kysyjästä riippuen lumivaipan paksuus on kutistunut lähes puolella.

Siitä huolimatta lauantaina ja sunnuntaina Tanhuvaarassa hiihdetään kilpaa.

Savonlinnan Hiihtoseuran järjestämiin kaksipäiväisiin ensilumenladun kisoihin on ilmoittautunut viitisenkymmentä hiihtäjää pääasiassa Suur-Savon piirin alueelta. Yksittäisiä kilpailijoita tulee kauempaakin, muun muassa Porvoosta ja Lahdesta.

— Lumi kieltämättä sulaa aikamoista vauhtia, mutta kyllä meillä vakaa aikomus on kisat pitää, sanoi SHS:n hiihtojaoston puheenjohtaja Janne Kaiponen torstaina.

Monellakin tapaa odotan mielenkiinnolla viikonlopun kisaa. — Janne Kaiponen

Kaiposen mukaan näissä oloissa hiihtäminen vaatii kilpailijoiltakin tietynlaista ajattelutapaa.

— Jokaisen on muistettava, että nyt ei hiihdetä ihanteellisissa talviolosuhteissa.

Kisajärjestäjä toivoo tietysti aina mahdollisimman suurta osanottajajoukkoa, mutta tällä kertaa ollaan tyytyväisiä ilmoittautuneiden määrään.

— Puolensataa hiihtäjää per päivä on hyvinkin sopiva määrä kokeilla aivan uutta kilpailupaikkaa. Monellakin tapaa odotan mielenkiinnolla viikonlopun kisaa, Kaiponen naurahtaa.

Hiihtotyyli kumpanakin päivänä on vapaa.

Sääennusteiden mukaan harmautta on luvassa vielä moneksi päiväksi.
Sääennusteiden mukaan harmautta on luvassa vielä moneksi päiväksi.

Lauantaina pisin hiihdettävä matka miesten yleisessä sarjassa on kaksi kierrosta eli 2,4 kilometriä. Naiset hiihtävät yhden kierroksen.

Sunnuntaina miehet kiertävät 1,2 kilometrin lenkin kuudesti, joten matkaa kertyy 7,2 kilometriä. Naisten kisa kestää kolme kierrosta ja mittaa kertyy 3,6 kilometriä.

Lauantaina ensimmäiset hiihtäjät starttaavat baanalle klo 14 ja sunnuntaina kisa alkaa aamukymmeneltä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut