Kenttä vettyi ja STPS pettyi — Loppukiri toi kuitenkin pisteen

STPS:n naiset jäivät kotikentällä tasapeliin PaRia vastaan.

Soila Puurtinen

STPS:n maalitykki Heidi Malkki.

Soila Puurtinen

Yleisökin joutui koville kaatosateessa.

Palokan Riento meinasi tehdä sunnuntaina suuremmankin luokan ryöstöretken Talvisalon Kesämaa-areenalle naisten Kaakon Kolmosen ottelussa Toisen puoliajan alkupuolella lukemat taululla olivat nimittäin jo 1—3 palokkalaisten hyväksi.

STPS sai kuitenkin onnistuneella kirillään kaavittua itselleen sentään yhden pisteen. Tasoituksen jälkeenkin kotijoukkue painosti vahvasti, mutta viimeiset 20 minuuttia mentiin maaleitta, ja loppulukemiksi jäivät lukemat 3—3 (1—2).

Tulos oli savonlinnalaisille pettymys, mutta STPS:n Annina Puurtinen oli silti tyytyväinen joukkueensa loppukiriin. PaRi oli vastustajana hankala.

— Heillä oli hyvä tahtotaso, ja olimme aluksi fyysisesti vähän jäljessä.
Kaatosade teki ottelutapahtumasta haasteellisen niin pelaajille kuin kattamattomassa katsomossa värjötelleelle yleisöllekin.

— Oli ehkä jopa raskaampi pelata, kuin helteillä. Kengissä oli ylimääräistä painoa.

Soila Puurtinen

STPS teki ottelun avausmaalin.

Soila Puurtinen

Välillä sää selkeni. Kuvassa Annina Puurtinen.

Pelaajia ei tahdo riittää

Myös STPS:n päävalmentaja Saija Lehtimäki totesi olosuhteet kaameiksi. Sade synnytti kentälle lammikoita, jotka hidastivat pelin tempoa. Suurin syy STPS:n pistemenetykselle löytyi kuitenkin omista otteista.

— Meille tuli virheitä omassa päässä, ja pelimme oli epätasaista. Vastustaja puolestaan onnistui tehokkaasti paikoistaan.

Lehtimäen mukaan STPS:n peli sujui hyvin silloin, kun joukkue malttoi pitää palloa. Välillä kuitenkin hyökkäyksiin pyrittiin liian hätäisesti.

Loppukaudesta STPS:llä ei ole Kolmosen kärkikahinoiden kannalta varaa menettää enää juurikaan pisteitä. Haasteita riittää matkassa muutenkin.

— Nyt eletään sellaista aikaa, että minulta alkavat loppua pelaajat kesken, Lehtimäki totesi.

Muun muassa STPS:n kaksi kovinta maalitykkiä vaihtavat maisemaa, kun Viivi Wuorio vaihtaa Espooseen ja FC Hongan nuttuun, ja Heidi Malkki lähtee Jyväskylään, jossa hän aloittaa liikuntapedagogiikan opinnot. Kun kokeneet pelaajat loppuvat kesken, täytyy nuorille antaa tulikaste jo varhain.

— Meillä Aada Iivonen pelasi tänään ensimmäisen pelinsä tällä tasolla. Hyppy aikuisten peleihin on kuitenkin aina iso.

Soila Puurtinen

STPS:n Tanja Röyskö.

Soila Puurtinen

Kerttu Seppänen.