Duunarit eivät saaneet palkkaa kovasta työstään — SaPKo A hävisi maalilla sarjan kärkijoukkueelle

Sunnuntaina SaPKo yrittää lihottaa pistepussiaan Talvisaloon saapuvan KJT Haukkojen kustannuksella.

Soila Puurtinen

Simo Kauppinen tuuletti kauden kolmatta osumaansa lauantai-iltana. Syöttöjä vikkelällä laitahyökkääjällä on seitsemän.
Simo Kauppinen tuuletti kauden kolmatta osumaansa lauantai-iltana. Syöttöjä vikkelällä laitahyökkääjällä on seitsemän.

SaPKo haastoi miehekkäästi sarjakärki-KOOVEEn Nuorten Mestiksen alkusarjassa. Raivokkaasti kaukalossa töitä paiskineet SaPKo-duunarit eivät kuitenkaan saaneet palkkaa aherruksestaan, sillä KOOVEE vei voiton ja kolme pistettä Tampereelle maalein 1—2 (0—0, 1—1, 0—1).

KOOVEE ei tiedä miltä tappio maistuu, sillä se on voittanut kaikki seitsemän otteluaan. Toinen puhtaan pelin joukkue on Kiekko-Vantaa.

SaPKon vastuuvalmentaja Juho Nykänen oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen, vaikka pistetili ei karttunutkaan.

— Joukkueen työmoraali oli tänään sellainen minkälainen sen pitää olla jos näitä pelejä halutaan voittaa. Pari ratkaisevaa tilannetta hävittiin ykkösalueella. Vastassa oli kyllä laadukkain joukkue tähän mennessä, kehui Nykänen vastustajaa.

Soila Puurtinen

Juho Ahopelto oli SaPKon maalilla jälleen hyvässä torjuntamoodissa.
Juho Ahopelto oli SaPKon maalilla jälleen hyvässä torjuntamoodissa.

Maalivahdit olivat kamppailun suuria hahmoja. SaPKon Juho Ahopelto torjui 40 laukausta ja ennätti antaa syötön Simo Kauppisen tekemään 1—1-tasoitukseen. 

SaPKon ykköskentän laituri onnistui ohittamaan KOOVEE-vahti Kristian Tammisen (31 torjuntaa) yllättävällä laukauksellaan. Osuma syntyi ylivoimalla. SaPKolla on pientä sentterivajetta ja sitä oli tullut paikkaamaan viikonlopun ajaksi Jori Pöntinen Mikkelin Jukureista.

— Hyvä poika, kommentoi Nykänen vahvistusta.

Nykäsen näkemyksen mukaan SaPKo tarvitsee nyt yhden kunnon onnistumisen, jotta ketsuppipullo räjähtää kunnolla auki. Sitä se pääsee yrittämään sunnuntaina Talvisalossa KJT Haukkojen kustannuksella. Eteläsuomalaiset voittivat lauantaina Ketterän Imatralla maalein 5—7. Ottelu alkaa klo 13.