Katso tiistai-illan kohutuin tilanne: TuTon Matt Nickersonille kolmen ottelun pelikielto

Asiassa saadun selvityksen perusteella on kurinpitoryhmän mukaan kiistatonta, että Matt Nickersonin taklaus osuu suoraan Waltteri Ruuskasen päähän.

Matt Nickerson on sivussa kolmesta ottelusta SaPKoa vastaan
Matt Nickerson on sivussa kolmesta ottelusta SaPKoa vastaan

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TuTon Matt Nickersonille kolmen ottelun pelikiellon tiistai-illan puolivälieräkamppailusta SaPKoa vastaan.

Nickerson taklasi pelin ollessa jo poikki SaPKon puolustaja Waltteri Ruuskasta, joka nahinoi TuTon Juho Mäkelän kanssa.

Kurinpitoryhmän mukaan Nickerson tuli tilanteeseen tuntuvalla vauhdilla kolmantena pelaajana taklaten Ruuskasta.

— Pelaajan vastineen mukaan hänen tarkoituksenaan on alunperin ollut mennä väliin toiseen tilanteeseen, mutta kyseisen kiistan tullessa hänen eteensä, on hän tehnyt nopean päätöksen puuttua nimenomaisesti tähän, päätöksessä kerrotaan.

Asiassa saadun selvityksen perusteella on kurinpitoryhmän mukaan kiistatonta, että tilanteessa taklaus osuu suoraan vastustajaa päähän. Näin kyseessä on sääntökirjan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Taklauksen voimakkuus ja pelaajan kohotettu taklausasento huomioiden kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin piittaamattomana, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo asian seuraamusharkinnassa korottavaksi tekijäksi sen, että teko tapahtuu vihellyksen jälkeen, ja että Nickerson tulee tilanteeseen kolmantena tahona. Näin SaPKon pelaajalla ei ole ollut käytännössä mitään mahdollisuutta valmistautua tulevaan kontaktiin.

Kurinpitoryhmä katsoo teon olleen vaarallinen ja pitävän sisällään loukkaantumisriskin, joka tässä tapauksessa on konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena.

Pelikiellon myötä Nickerson on sivussa niin illan toisesta puolivälieräottelusta kuin perjantain ja sunnuntain peleistä SaPKoa vastaan.

SaPKon ja TuTon välinen toinen puolivälierä pelataan tänään Turun Kupittaalla. TuTo johtaa sarjaa 0—1.