STPS kohtaa Loviisan naisten Kolmosen kärkikamppailussa lauantaina

Kotijoukkue tarvitsee ehdottomasti täyden pistepotin pysyäkseen mukana kamppailussa sarjan voitosta.

Timo Seppäläinen

Keltapaitainen Viivi Wuorio pelaa vahvaa kautta. STPS:n maalitykki on viimeistellyt jo 14 osumaa ja on Kaakon Kolmosen paras maalintekijä.
Keltapaitainen Viivi Wuorio pelaa vahvaa kautta. STPS:n maalitykki on viimeistellyt jo 14 osumaa ja on Kaakon Kolmosen paras maalintekijä.

Kauden tärkein peli.
Sitä se on, kun STPS kohtaa FC Loviisan jalkapallon naisten Kolmosen kärkikamppailussa lauantaina Talvisalon Kesämaa-areenalla.
Kun kuusi kierrosta on pelaamatta, on ydinvoimalakaupungin joukkue kärjessä 29 pisteellä. STPS on neljäntenä 24 pisteellä. HP-47 ja PU-62 ovat savonlinnalaisten kanssa samoissa pisteissä, mutta molemmat yhden ottelun enemmän pelanneina.
— Meillä ei ole vaihtoehtoja, jos meinataan pysyä kärjen kyydissä, viittaa valmentaja Kai Niiranen ottelun panoksiin ja siihen, että kotijoukkueelle kelpaa vain kolme pistettä.

Helpolla täysi pistepotti ei kuitenkaan tule. Loviisa kaatoi STPS:n kotonaan 4—1.
— Tuollaisen lopputuloksen jälkeen on tietysti vähän hölmöä sanoa, että pelasimme hyvin, mutta kyllä me pelasimme, Niiranen sanoo.
STPS on hävinnyt kauden aikana vasta kaksi ottelua. Loviisan tappiosarakkeessa on yksi merkintä. Se tuli PU-62:ta vastaan.
Pakkovoitto tuo aina oman lisänsä pelaamiseen. Niirasen mukaan joukkue on opetellut pelillisten asioiden lisäksi myös henkistä puolta.
— Viime kaudesta on kuitenkin otettu pykälä takaisinpäin ja paineita mieluummin pois. Kyllä jännitys edelleen näkyy meidän pelissä, Niiranen myöntää.

Loviisaa Niiranen kehuu nuoreksi ja hyväksi joukkueeksi.
— Ehdottomasti sarjan vaarallisin joukkue PEPOn ohella. Heillä on tällä hetkellä hyvä flow ja itseluottamus ja se tekee heidän voittamisestaan vaikeaa.
Keinot kärjen kaatamiseen kuitenkin ovat olemassa. Niirasen mukaan STPS muuttaa hieman peliryhmitystään, mutta perussapluuna pysyy ennallaan.
— Missään tapauksessa emme peruuttele, vaan tulemme tilanteen mukaan prässäämään korkealta. Tärkeintä on uskaltaa pelata ja haastaa rohkeasti. Pyrimme pelaamaan kokonaisvaltaista jalkapalloa.
Norsupallokisojen vuoksi STPS pelaa Talvisalossa Kyrönniemeä pienemmällä kentällä. Niirasen mukaan se ei ole ongelma.
— Olemme kauden aikana pelanneet paljon pienillä kentillä. Luulin, että iso kenttä olisi ollut meidän etu, mutta edellinen ottelumme näytti, että joukkue ei osannut hyödyntää ison kentän mahdollisuuksia.

STPS kärsi viime kaudella pahoista loukkaantumisista. Niiltä ei nytkään ole kokonaan vältytty. Esimerkiksi hyvään vireeseen alkukaudesta päässyt Rosa Silvennoinen mursi pohjeluunsa ja on ollut kaksi kuukautta sivussa. Hän on aloittanut harjoittelun joukkueen kanssa, mutta ei vielä lauantaina ole pelaavassa kokoonpanossa.
— Kyllä me saamme iskukykyisen joukkueen jalkeille, Niiranen lupaa ja toivoo katsomoon reippaasti katsojia joukkueen tueksi.

STPS—FC Loviisa, jalkapallon naisten Kolmosen ottelu Talvisalon Kesämaa-areenalla lauantaina 12.8. klo 13.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.