Peliitat hiljensi Talvisalon keskiviikkona — SaPKon kiri päätöserässä jäi vajaaksi

Heinolan Peliitat iski paikoistaan ja puolusti tiiviisti keskiviikkona Talvisalossa ja jätti SaPKon pisteittä.

Soila Puurtinen

Sami Suni pysäytti SaPKon kirin päätöserässä. Kaikkiaan torjuntoja kertyi 28.
Sami Suni pysäytti SaPKon kirin päätöserässä. Kaikkiaan torjuntoja kertyi 28.

Heinolan Peliitat on ollut koko syksyn hankala vastus SaPKolle, ja sitä se oli myös keskiviikkona Talvisalossa. SaPKo joutui taipumaan kotiareenallaan heinolalaisryhmälle lopulta 3—4.

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana peli aaltoili päädystä päätyyn. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut päätettyä hyökkäyksiään vetoihin kohti Sami Sunin vartioimaa Peliitat-maalia. Sen sijaan heinolalaiset päättivät lähes jokaisen hyökkäyksensä vetoon, ja se näkyi myös tulostaululla.

En tiedä, mistä johtui ensimmäisen erän vaisuus. — Pasi Räsänen

Peliitat karkasi erässä kahden maalin karkumatkalle reilussa minuutissa. Ensiksi Sakke Hämäläisen tarkka ranneveto upposi etukulmasta ohi Roope Urpolahden. Hetken päästä tuosta Pasi Kouvalainen ohjasi Waltteri Hopposen syötön SaPKo-maaliin.

Erityisesti harmaita hiuksia SaPKolle aiheutti Peliittojen kolmoskenttä, jossa pelasivat Nuorten SM-liigan alkusarjan pistepörssin kärkikaksikko Waltteri Merelä ja Hämäläinen. Myös ketjun kolmas lenkki Aleks Haatanen on pelannut hyvää syksyä ketjukavereidensa tavoin Pelicansin A-nuorissa.

— En tiedä, mistä johtui ensimmäisen erän vaisuus. Mutta oli varmasti kauden vauhdikkain erä täällä. Peliitat oli valmistautuneet huolellisesti ja nostaneet hyviä nuoria Pelicansin A-nuorista. Pystyimme vähän vastaamaan, mutta väärin ja pelaaminen meni juoksemiseksi, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen pohti ottelun jälkeen.

Toni Henttonen kavensi alivoimalla tilanteeksi 1—2 heti toisen erän alussa. Henttonen pääsi läpiajoon Juuso Forsströmin erinomaisesta syötöstä.

Kotijoukkueen ilo oli kuitenkin lyhytikäinen. Aiemmissa keskinäisissä otteluissa SaPKon kiusana ollut Niklas Salo pääsi jälleen yllättämään entisen seuransa, ja lisäsi vierasjoukkueen johdon kahteen.

Peliitat karkasi jo kolmen maalin johtoon, kun oli Kouvolaisen vuoro onnistua läpiajosta.

SaPKolla oli erässä pariin otteeseen vaikeuksia omassa päädyssä Peliittojen hyökkääjiä vastaan, mutta terävien hetkiensä myötä joukkue sai kiekon kahdesti Sunin selän taakse.

Ville Väinölän viivaveto valui Peliittojen maalivahdin kainalosta kohti vieraiden maalia, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomaristo totesi, ettei kiekko ylittänyt maaliviivaa.

Sen sijaan Kasperi Torikan veto heti seuraavasta tilanteesta upposi selkeästi Sunin vartioimaan maaliin.

Päätöserässä SaPKo painoi päälle hakien kavennusta, mutta Peliitat puolusti kurinalaisesti ja tarkasti.

Kotijoukkueen kova työ palkittiin Jaakko Lantan ohjaamalla kavennuksella ylivoimalla. Viivavedon 3—4-maaliin tarjoili Väinölä.

Kun maalia ei tasakentällisillä syntynyt, haki kotijoukkue kavennusta ilman maalivahtia. SaPKo onnistui saamaan kiekkoa Peliittojen maalille, mutta Suni pysäytti pässipaidat aina vain uudestaan. Teemu Lämsällä oli vielä viime hetkillä avoin paikka, mutta hänkään ei onnistunut.

— Saimme toiseen erään hyvän startin, mutta harmi, kun emme onnistuneet hyvistä myllytyksistä huolimatta. Viimeiseen laitoimme kaikki likoon ja olihan meillä paikkoja, mutta tänään ei pomppinut meille, Räsänen totesi.

SaPKo pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa perjantaina Joensuussa Jokipoikien vieraana.

Näin pelattiin

1. erä: 12.42 0—1 Sakke Hämäläinen (Waltteri Merelä, Ivan Lytvynov), 13.24 Pasi Kouvolainen (Waltteri Hopponen, Joel Ojala).2. erä: 20.34 1—2 AV Toni Henttonen (Juuso Forsström), 26.48 1—3 Niklas Salo (Joakim Kukkonen, Lauri Heino), 36.22 1—4 AV Kouvalainen, 37.05 2—4 Kasperi Torikka (Matias Rauvola, Eetu-Santeri Koivunen). 3. erä: 53.27 3—4 YV Jaakko Lantta (Ville Väinölä, Joonas Toivanen).Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 11+3+7=21 (Poissa: 58.22—60.00), Sami Suni Peliitat 5+13+10=28.Yleisömäärä: 721.