SaPKon ja Ketterän finaalikohtaaminen Hartwall Areenalla on herättänyt runsaasti kiinnostusta pässikannattajissa — Kaikkiaan perjantain Suomi-kiekkopäivään on varattu yli 7 000 lippua

SaPKo on saamassa taakseen tuntuvasti kannatusta perjantai-illan Suomen cupin finaalissa.

Soila Puurtinen

SaPKo ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja imatralaiset ovat voittaneet noista molemmat.
SaPKo ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja imatralaiset ovat voittaneet noista molemmat.

SaPKolla on perjantaina mahdollisuus napata kauden ensimmäinen pokaali, kun joukkue kohtaa Suomen cupin finaalissa Imatran Ketterän Helsingin Hartwall Areenalla.

Finaali pelataan osana Suomi-kiekkopäivää, ja sinne on vapaapääsy. Tapahtuma on herättänyt runsaasti kiinnostusta jo etukäteen, sillä torstaihin mennessä tapahtumaan oli lunastettu lippuja yhteensä yli 7 300 kappaletta.

Torstaihin mennessä tapahtumaan oli lunastettu lippuja yhteensä yli 7 300 kappaletta.

Määrä on huomattavasti korkeampi kuin edellisenä vuonna, jolloin lippuja oli mennyt etukäteen noin 5 000 kappaletta. Niistä päivän ainakin lunastettiin 3 500.

Finaali kerää yhteen pässikannattajia niin Etelä-Suomesta kuin Savonlinnastakin. SaPKo järjestää tapahtumaan fanimatkan, ja seuran toimitusjohtaja Petri Karppanen kertoo, että matkaan lähtee noin sata henkeä eli lähes kaksi bussillista. Myös omatoimisia matkaajia on lähdössä Helsinkiin runsaasti.

— Olen viimeisen kolmen viikon aikana kuullut viestien ja puheluiden kautta lähes päivittäin, kuinka jonkun pääkaupunkiseudulla asuva tuttu on menossa katsomaan peliä. Lisäksi monet Savonlinnan alueella asuvat ovat kertoneet lähtevänsä esimerkiksi sukuloimaan viikonlopuksi, ja sen myötä tulevat peliin, hän kertoo.

Myös Imatralta on tulossa Areenalle kannattajia. Tapahtuman lipunmyynnistä vastaava Sanna Pakarinen kertoo, että sekä Ketterän että SaPKon kannattajille on varattu ovat omat fanikatsomot.

Molemmilta joukkueilta on tulossa areenalle myös omat fanituotemyyntipisteet.

Sekä SaPKolla ja Ketterällä on jo aiempaa kokemusta cupin finaalista viimeisen kolmen vuoden ajalta, mutta tulokset ovat vastakkaiset.

SaPKo taipui kaksi vuotta sitten TUTO Hockeylle Kupittaalla pelatussa finaalissa 4—1, kun taas Ketterä on hallitseva mestari. Imatralaiset juhlivat voittoa vuosi sitten kaatamalla KeuPan 5—2.

Myös Itä-Savo on seuraamassa finaalia paikan päällä. Päivän tunnelmiin pääsee lauantain lehden lisäksi verkkosivuilta sekä lehden Instagram-sivuilta.

Finaali alkaa kello 19, mutta ovet avataan jo kello 14. Ennen SaPKon ja Ketterän kohtaamista kentällä nähdään Suomen U20-maajoukkue, joka kohtaa ottelussaan Venäjän.