East Volleylla lauantaina kuittauksen paikka, kun Passarit tulee OKL-halliin — Miesten 2-sarjan kärkikamppailua spekuloidaan somessakin

Maaningan Mahdin ykkössarjajoukkueen entiset East Volleyn tähtipelaajat Tuomas Tervonen ja Tommi Silventoinen ovat ansiokkaasti heittäneet lusikkansa kiehuvaan sopppaan.

Antti Varonen

Viime kaudella East Volleyn Jaakko Hakulinen veteli yli Passarien torjunnan. Samanlasta tekemistä savonlinnalaiskatsojat odottavat lauantainakin.
Viime kaudella East Volleyn Jaakko Hakulinen veteli yli Passarien torjunnan. Samanlasta tekemistä savonlinnalaiskatsojat odottavat lauantainakin.

Savonlinnan East Volleyn ja Mikkelin Passareiden lentopallon miesten 2-sarjan kamppailu lauantaina Savonlinnan OKL-hallissa on herättänyt keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Maaningan Mahdin ykkössarjajoukkueen entiset East Volleyn pelaajat Tuomas Tervonen ja Tommi Silventoinen ovat heittäneet lusikkansa sopppaan.

Hakkuri-Tervonen kysyy katsojia kutkuttavan taiston alla libero-Silventoiselta kommenttia kysymykseen kykeneekö Eastin hakkuriosasto painamaan palloa rataan niin lujaa, että sillä saadaan Passareiden passari Jonne Väisänen taikoineen aseettomaksi.

Silventoisen mukaan hyvään kysymykseen ei ole vastausta, mutta Eastin hakkuripeliin on löydyttävä kovuutta, koska muuten Passareiden libero Aleksi Lipsanen kipittää kaikki puolikovat ja peipit peliin. Sllventoinen ei usko Väisäsen taian murtuvan missään tilanteessa ja ratkaisut on etsittävä muuta kautta.

Väisänen puolestaan sanoo etsineensä alkuviikon aikana Jofan kypärää kaapin perukoilta ja alkanut valmistautumaan lauantaiseen koitokseen.

— Hakulinen kun alkaa painamaan viistoon pommia, niin taikurin on vaikea poimia jänistä hatustaan, Väisänen toteaa viitaten Eastin hakkuri Jaakko Hakuliseen.

Hakulinen kehottaa Väisästä jättämään Jofan kotiin. Hän sanoo päättäneensä jo kauan sitten pyrkivänsä heittelemään puolikovaa rajakäsistä ulos, jottei Lipsanen saisi minkäänlaisia hipuja palloihin.

— Sellasia taikureita kuitenkin ootte, että kohti on turha lähteä edes kokeilemaan, "Jaska" antaa tunnustusta naapuriin.

Lauantai-illan ottelupaikka on myös nostettu keskusteluun. Silventoinen ehdottaa nimikilpailun järjestämistä hallille, kun OKL on poistunut kaupungista.

— Oma ehdotukseni olisi tietysti Tuomas Tervonen -areena, entisen tähtipelaajan mukaan.

Taru Hokkanen

East Volleysta Passareihin siirtyneet Jonne Väisänen (7) ja punapaitainen Aleksi Lipsanen tulevat lauantaina mikkeliläisjoukkueen riveissä tuttuun OKL-halliin.

Lipsanen nukkunut yönsä hyvin

Passareiden Aleksi Lipsanen ei ainakaan myönnä menettäneensä yöuniaan, vaikka lauantaina on edessä kasvattajaseuran kohtaaminen tutussa OKL-hallissa.

— Oikein hienoa on tulla pelaamaan tuttuja kavereita vastaan. Toivottavasti katsomossa on savonlinnalaiseen tapaan paljon yleisöä, vielä viime kaudella Eastissa liberoinut Lipsanen sanoo.

Mikkelissä voitimme Eastin yllättävänkin helposti, mutta uskon heidän pelinsä kehittyneen. — Aleksi Lipsanen

Hän aloitti tänä syksynä kaksi vuotta kestävät lähihoitajaopinnot päämajakaupungissa ja samalla oli edessä seuran vaihto.

— Ilman muuta halusin jatkaa lentopalloa ja Passareissahan se luontuu oikein hyvin. Pieni maisemanvaihdoskin oli tässä vaiheessa paikallaan, Lipsanen perustelee muuttoaan sadan kilometrin päähän.

Passareiden kausi mennyt yli odotusten

Passareiden alkukausi on ollut vahva. Ainoan tappionsa se kärsi Outokummussa, jossa Karpaasit oli parempi erin 3—2.

— Kausi on tähän asti sujunut jopa yli odotusten. Kun startti on ollut näin hyvä, niin kärkipäässä on tarkoitus jatkaa, Lipsanen sanoo.

Oma pelikin on ollut kuosissa. Viime sunnuntaisen PaU-ottelun jälkeen valmentaja Mika Leinonen kehui Lipsasen pelaneen täydellisen ottelun ja nostaneen jokaisen syötön ykkösalueelle.

— No vähän värikynää sinne tänne. Ihan hyvä onnistuminen kyllä tuli tuohon peliin, myöntää mies itsekin.

Mikkeliläisjoukkueessa on toinenkin East Volleysta tuttu pelimies. Passari Jonne Väisänen on Lipsasen kämppäkaveri.

— Hyvin on sujunut pelikentän ulkopuolellakin. Ei olla vielä riidanaiheita keksitty.

Helppoja pisteitä ei ole luvassa

Lauantaisesta derbystä Lipsanen odottaa tasaista taistelua pisteistä.

— Pisteet eivät varmasti tule helpolla kummallekaan. Mikkelissä voitimme Eastin yllättävänkin helposti, mutta uskon heidän pelinsä kehittyneen.

Lipsanen uskoo, että verkon toiselle puolelle tulee pelin tiimellyksessä heiteltyä leppoisia kommentteja.

— Joukkueelle olen sanonut, että Hakulisen Jaakon hyökkäysten kanssa pitää olla tarkkana, pelin jälkeen Savonlinnaan isänpäivän viettoon jäävä Lipsanen muistuttaa.

East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinenkaan ei ole antanut Passareiden tulla uniin, mutta sanoo odottavansa innolla lohkon ykkösen ja kolmosen kohtaamista.

— Kaksi edellistä vastustajaa ovat kieltämättä olleet vähän eri tasolla kuin Passarit, joka on fiksusti pelaava hyvä joukkue, viittaa Hakulinen Haminan ja Korian kohtaamisiin.

Lipsasta Hakulinen kuvailee perusvarmaksi kaveriksi, jolle ei helppoja palloja passaa antaa.

— Silloin ne ovat kaikki kupissa, Hakulinen varoittelee.

Hakulinen lupailee Eastin makselevan lauantaina kalavelkoja, jotka Mikkelin-reissulta jäi. Passarit on ainoa joukkue, joka Eastin on tällä kaudella pystynyt voittamaan.

— Uskon, että kun nyt saamme valmistautua otteluun hyvin, saa yleisö nähtäväkseen tasaisen ja laadukkaan kärkikamppailun.

PaU:lla tärkeä peli isänpäivänä

Passareiden (22 pistettä) ja Eastin (18) välissä sarjataulukossa on Outokummun Karpaasit 20 pisteellä. Neljännestä paikasta ylempään jatkosarjaan kamppailevat LiVo (11), JyLe (10) ja PaU (9).

Parikkalassa pelataankin isänpäiväsunnuntaina jatkon kannalta tärkeä kamppailu, kun PaU saa vastaansa LiVon.

East Volley—Mikkelin Passarit, lentopallon miesten 2-sarjaa lauantaina klo 16 OKL-hallissa.
PaU—LiVo, lentopallon miesten 2-sarjaa sunnuntaina klo 16 Parikkala-hallissa.