Tänään Talvisalossa pelataan Suomen cupia IPK:n kanssa — SaPKolla pääpaino oman pelin kehittämisessä

SaPKolla on ollut kokoonpanopulmia puolustuksessa. Viile Tiitinen palaa tänään tositoimiin, mutta kolme muuta runkopakkia on sivussa.

Soila Puurtinen

Ykkösketjun laitahyökkääjä Tommi Laakso  on valmis illan IPK-otteluun.
Ykkösketjun laitahyökkääjä Tommi Laakso  on valmis illan IPK-otteluun.

SaPKo jatkaa tänään pelejään jääkiekon Suomen cupissa. Puolivälierien ensimmäisessä ottelussa vastustajaksi saapuu Iisalmen Peli-Karhut. Toinen osaottelu pelataan perjantaina Iisalmessa.

IPK pudotti cupista Rovaniemen Kiekon ja Raahe Kiekon.

Päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo SaPKon keskittyvän oman pelinsä kuntoon laittamiseen.

— Omassa pelaamisessa on vielä sen verran paljon tekemistä, että vastustajaa ei ole lähdetty tarkemmin analysoimaan. Päävalmentaja Niko Härkönen tuli Iisalmeen KeuPasta, joten olisiko siellä jotain elkeitä keupalaisesta jääkiekosta odotettavissa.

Räsäsen mukaan SaPKo on pelinsä kehittämisessä oikealla tiellä.

— Isoin työmaa on saada puolustajat ja hyökkääjät pelaamaan samassa rytmissä samaa peliä.

Valmennuksen toiveissa on saada puolustajaparit vakiinnutettua. Alkukaudesta harjoittelua ja pelaamista ovat hankaloittaneet avainpuolustajien loukkaantumiset.

Viime viikolla pois olivat Julius Marva, Ville Tiitinen ja Eetu Andersson. Tällä viikolla Even Myreng Kjellesvik on ollut sivussa. Tiitinen on nelikosta ainoam joka pelaa IPK:ta vastaan.

Hyökkäys on punaisessa paidassa harjoitellutta Tatu Vihavaista lukuunottamatta pelikuntoinen.

IPK julkaisi maanantaina mielenkiintoisen pelaajauutisen kun Sonkajärveltä kotoisin oleva 38-vuotias Ilkka Pikkarainen liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen.

188-senttinen ja 94-kiloinen voimahyökkääjä on pelannut 566 Liigan runkosarjaottelua HIFK:ssa, Pelicansissa, TPS:ssa sekä viimeisimpänä KalPassa.

Liigan lisäksi miehen vyöltä löytyy 197 AHL-ottelua, 77 ottelua SHL:stä, kuusi KHL:stä sekä 31 ottelua NHL:ssä New Jersey Devilsin riveissä.

— Tavoitteemme on saada sopimusasiat mahdollisimman nopeasti maaliin ja mies IPK-paidassa pelikentille. Mahdollisuus miehen kotiuttamiseen tuli hieman yllättäen, joten pelaajabudjettimme on suurilta osin jo käytetty. Samanlaisia mahdollisuuksia ei kuitenkaan kovin usein tule vastaan, joten teemme kaikkemme, että saamme ”Pikun” matkaan, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola.

Talvisalossa Pikkaraista ei vielä keskiviikkona nähdä.

Suomen cupin puolivälierät pelataan paras kahdesta -menetelmällä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelataan 60 minuuttia ilman jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. Ottelut voivat siis päättyä tasan. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden.

Mikäli kahden ottelun jälkeen pisteet ovat tasan, pelataan toisen ottelun jälkeen 20 minuutin jatkoeräottelu. Mikäli jatkoerä on 20 minuutin jälkeen tasan, ratkaistaan otteluparin voittaja voittomaalikilpailulla.

SaPKo—IPK, Suomen cupin ensimmäinen puolivälieräottelu Talvisalon Mediatili-areenalla tänään klo 18.30.

SaPKo tänään

Maalivahdit: Urpolahti (Salminen)

Puolustajat: Isiguzo-Pynnönen, Holopainen-Walli, Tiitinen-Viitasalo

1. ketju: Sillanpää-Savolainen-Laakso

2. ketju: Lainio-Forsström-Karppinen

3. ketju: Hirvonen-Keskilohko-Piitulainen

4. ketju: Rauvola-Mutikainen-Sirén

13. hyökkääjä: Jere Kuivisto