Savonlinnalaiset kehonrakentaja ja body fitness -kisaaja suuntaavat SM-kisoihin odotukset korkealla

Body fitness -kisaaja Elina Oinosella ja kehonrakentaja Toni Kohosella on edessään kiireiset viikot. Lyhyen ajan sisällä he molemmat kisaavat kolmissa eri kisoissa.

Savonlinnalaisella pariskunnalla Toni Kohosella ja Elina Oinosella on edessään melkoinen kilpailu-urakka. Kohonen matkaa keskiviikkona Espanjaan, jossa kisataan kansainvälisesti arvostettu Arnold Classic Europe -kehonrakennuskisa. Kaksi viikkoa tuon jälkeen edessä ovat SM-kisat sekä kansainvälinen Ben Weider Cupin arvokilpailu Suomessa.
Body fitneksessä kilpailevalla Oinosella on edessään lähes samanlainen kattaus. Tulevana viikonloppuna kisaputken aloittaa SM-karsinnat, jonka jälkeen edessä olisi itse SM-kisat sekä Ben Weider Cup.
Odotukset syksyn kisarupeamalle ovat molemmilla korkealla.
— Päätavoitteena molemmilla ovat SM-kisat. Hyvää sijoitusta sieltä lähdetään ehdottomasti hakemaan. Odotukset ovat korkealla, mutta sijoitus riippuu paljon siitä, ketä siellä on vastassa, Oinonen kertoo.

Helmikuussa Tampereelta Savonlinnaan muuttanut Oinonen on kisannut body fitneksessä vuodesta 2012 alkaen ja matkaan on tarttunut myös menestystä. Muun muassa vuonna 2013 hän voitti Suomenmestaruuden sarjassa alle 168 senttisten ja sijoittui samana vuonna Arnold Classic Europessa neljänneksi.
Valmistautumisen tuleviin kisoihin Oinonen on aloittanut maaliskuussa. Neljättä kertaa kisakuntoon itseään treenaavana hän teki keväällä myös päätöksen harjoitella ilman valmentajaa. Vuosien harjoittelu on luonut valmistautumiselle vahvan tietopohjan, jota on Oinosen mukaan helppo toteuttaa käytännössä nyt itsekseen.
— Viimeisten viikkojen aikana olen kevennellyt, sillä välillä olen tehnyt kahdetkin treenit päivässä. Kevyttä punttisalia ja kävelyä on ollut ohjelmassa, hän kertoo valmistautumisestaan kisaan.

Espanjaan viikonloppuna suuntaava Kohonen kertoo Arnold Classic Europe -kehonrakennuskisan olevan puolestaan enemmänkin testikisa uuden valmentajan kanssa ennen SM-kisoja. Sarjasta hän ei kuitenkaan vielä ole täysin varma. Perinteisen yli 90-kiloisten raskaan sarjan lisäksi Espanjassa kisataan myös superraskaassa eli yli 100-kiloisten sarjassa
— Se on hilkulla kumpaan menen. Toisaalta haluaisin osallistua ehkä pienempään, mutta toisaalta taas en haluaisi pilata kuntoani vedättämällä liikaa.

Kaisaliisa Kontiainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.