"Kauden ensimmäiset kisat ovat aina arvoitus" — SHS avaa kautensa tänä viikonloppuna Vuokatin Suomen cupissa

Savonlinnan Hiihtoseuran viestijoukkue lähtee Suomen cupin avausviikonloppuun parantamaan viime vuoden sijoitustaan.

Soila Puurtinen

Vilma Jylhä hiihtää sekä lauantain sprintissä että sunnuntain viestissä Savonlinnan Hiihtoseuran väreissä.
Vilma Jylhä hiihtää sekä lauantain sprintissä että sunnuntain viestissä Savonlinnan Hiihtoseuran väreissä.

Kotimainen maastohiiihtokausi käynnistyy viikonloppuna Suomen cupin merkeissä Vuokatissa. Avauspäivänä lauantaina hiihdetään sprinttejä ja sunnuntaina vuorossa ovat viestit.

Savonlinnan Hiihtoseura lähtee viikonloppuun kolmen hiihtäjän voimin. Lauantaina yksilökisaan osallistuvat Eevi-Inkeri Tossavainen ja Vilma Jylhä. Sunnuntain viestissä SHS:n kolmas lenkki Helmiina Lantta.

Positiivisella fiiliksellä viikonloppuun lähdetään — Juha Hoffren

SHS:n Juha Hoffren kertoo, että kauden avauskisa tulee olemaan arvoituksellinen, sillä hän ei ole nähnyt kaikkia hiihtäjiä vielä edes suksilla.

— Hiihtoaikaa on ollut vasta niin vähän, että kaikki on oikeastaan auki. Kauden ensimmäiset kisat ovat aina arvoitus. Mutta testeissä ennen kauden alkua, tulokset ovat olleet hyviä, joten positiivisella fiiliksellä viikonloppuun lähdetään, SHS:n kilpahiihtäjien valmennuksesta vastaava Hoffren kertoo.

Viime kaudella SHS:n viestijoukkue sijoittui Vuokatin kisassa 17:nneksi, ja tuota tulosta lähdetään tulevana viikonloppuna parantamaan.

— Jos sitä saisi pikkaisen parannettua, niin olisihan se aina kotiinpäin, Hoffren toteaa.

Viikonlopun aikana SHS:n hiihtäjät pääsevät testaamaan kuntoaan maan huippuja vastaan, kun Vuokatin laduilla nähdään maajoukkueen naishiihtäjistä muun muassa Laura Mononen ja Anita Korva.

Miehissä viikonlopun kirkkain nimi on olympiavoittaja Iivo Niskanen.

Vuokatissa on hiihdetty ulkona jo 10. lokakuuta alkaen, ja saapuneiden pakkasten myötä myös kausi päästään avaamaan talvisissa olosuhteissa.

Hoffren kehuukin olosuhteita loistaviksi.

— Torstain vastaisena yönä Vuokattiin satoi viisi senttiä uutta lunta, ja tykkilumella tehty rata on hyvässä kunnossa, hän kertoo tunnelmia paikan päältä.

Suomen cup jatkuu kolmen viikon päästä Rovaniemellä, missä hiihtäjät pääsevät näyttämään kuntonsa Ruka Nordicia silmällä pitäen, sillä se kilpaillaan maailmancupia edeltävänä viikonloppuna.

Suomen Cup jatkuu joulutauon jälkeen tammikuussa Vantaalla, kun hiihdon ystäviä hemmotellaan tiistaina ja keskiviikkona jo toista kertaa Suomen Cupin historiassa Hakunilan urheilupuiston iltakilpailuissa.

Tulevan viikonlopun Vuokatin tapahtumat tarjoaa suorina lähetyksinä Yle. Sprinttien erävaiheista lähetys TV2:lla alkaa klo 11.50, sunnuntaina naisten 3x4 kilometrin viestistä lähetys alkaa klo 10.50 ja miesten 3x6 kilometrin viesti klo 12.

SM-hiihdot ja Suomen Cup 2019—2020

2.—3.11.2019 Vuokatti

23.—24.11.2019 Rovaniemi

14.—15.1.2020 Vantaa

31.1.—2.2.2020 Vöyri, SM-hiihdot

28.—29.3.2020 Pyhäjärvi

3.—5.4.2020 Ristijärvi, SM-hiihdot