Haapavedentien pleikkarikuningas tuli Turusta SaPKoon kehittymään

Liukkaasti kaukalossa liikkuvalla Niklas Salolla on edellytykset nousta Talvisalon yleisön lemmikiksi.

Antti Varonen

Turun Palloseurasta SaPKoon tulleiden Matias Lehtosen (vas.) ja Niklas Salon vapaa-aika kuluu muun muassa tiukoissa konsolipeliväännöissä.

SaPKon tuoreista kasvoista Niklas Salo on hurmannut esityksillään harjoitusotteluissa. 22-vuotiaan hyökkääjän otteissa kokeneet kiekkomiehet ovat nähneet yhtäläisyyksiä pässipaidoista Tapparan luottopelaajaksi nousseeseen Jan-Mikael Järviseen.
Mikäli otteet sarjapeleissä jatkuvat samanlaisina, on turkulaisella terrierillä kaikki eväät nousta Talvisalon yleisön suosikiksi.
Viiden pelin saldo on maali ja viisi maalisyöttöä. Piste per peli tahdilla olisi hyvä jatkaa myös vajaan kahden viikon kuluttua käynnistyvässä Mestiksessä.
— Treenipelit ovat treenipelejä, toppuuttelee Salo odotuksia, eikä suostu ottamaan stressiä mahdollisen yleisön suosikkipelaajan roolista.
— Antaahan se lisäbuustia tekemiseen jos yleisö on hyvin peleissä mukana.

Salo on pelannut Mikko Lahtelan johtaman ykkösketjun laidalla ja alkukauden perusteella SaPKo-valmennus on saanut kaksikosta tuloksentekoon pystyvän tutkaparin.
— Lahtela on todella hyvä pelaaja. Iso ja vahva vääntäjä, joka voittaa kulmissa kiekkoja. Kemiat meillä ovat loksahtaneet heti alusta kohdalleen. Ajattelemme kentällä monista asioista samalla tavalla, Salo kuvailee pelaamistaan pässipaitojen luottosentterin rinnalla.
Toiselle laidalle ei ole vielä löytynyt vakiopelaajaa. Näyttöpaikkoja ovat saaneet Kasper Piitulainen, Toni Henttonen ja Ville Paalanen.
Salo ei lähde esittämään mieleistään vaihtoehtoa, vaan luottaa valmennuksen pelisilmään.

TPS:n juniorikoulun läpikäynyt ja laadukkaita pistemääriä ikäluokissa nakutellut Salo on pelannut 24 liigaottelua, kahdeksan CHL-ottelua ja avannut pääsarjassa maalitilinsäkin.
Kun paikka TPS:n liigamiehistöstä ei auennut, päätti nuori mies lähteä ottamaan vauhtia Mestiksestä.
— Ei Liiga kovin kaukana ole. Täällä on hyvä paikka kehittyä.
Viime kaudella SaPKossa vieraili reilun kentällisen verran TPS-lainoja ja Aurajoen rannalle kulkeutui reissumiesten mukana positiivista viestiä savonlinnalaisesta edustusjääkiekosta.
— Kaikki kehuivat SaPKoa, eikä minullakaan ole alkukauden perusteella vastaan sanomista. SaPKo oli ykkösvaihtoehto Mestis-joukkueista.
Mestis on Salolle uusi tuttavuus.
— Peli näyttää erilaiselta. Vauhtia on ollut paljon. Tuntuu, että sarja sopii minulle.

Kun mittaa on 170 senttiä ja painoa 70 kiloa, niin on päivänselvää, että Salo elää luistelusta ja liikkeestä. Ahtaita välejäkään mies ei pelkää.
— Kun olen aina ollut muita pienempi, niin olen oppinut, että yhtään tilannetta ei voi voittaa jos menee niihin löysästi. Yhtenä vahvuutenani pidän myös sitä, että teen järkeviä ratkaisuja kiekolla ja ilman kiekkoa.
SaPKoa Salo pitää iskukykyisenä joukkueena, eikä näe nuoruutta rasitteena.
— Lähes kaikki ovat kuitenkin pelanneet Mestistä tai kovia pelejä nuorten sarjoissa. Liidereitä nousee aina kauden mittaan. Tarkoitus on lähteä menestymään.

Turussa Salo harrasti nuorempana sekä jalkapalloa että jääkiekkoa. Lätkä vei voiton, kun hän huomasi, että on siinä vähän parempi.
Kaikkien aikojen turkulaiskiekkoilijaa Salon ei tarvitse pitkään miettiä.
Saku Koivu. Ehdottomasti.

Salon lisäksi sapkolaiseen Turun mafiaan kuuluvat Matias Lehtonen, Matias Pulli ja Jarno Pavén.
Salo, Lehtonen ja Pulli asuvat kimppakämpässä Hernemäessä.
— Totta kai se helpotti sopeutumista uuteen kaupunkiin ja uusiin kuvioihin kun oli tuttuja kavereita. Vaikka nythän tässä ollaan jo tuttuja kaikkien kanssa.
Arki kiekkoilijoiden kommuunissa rullaa hyvin.
— Jokainen tekee vuorollaan ruokaa, tiskaa ja siivoaa. Kokkailussa en varmaan ole kämpän ykköstekijä.
Pleikkarissa Salo sen sijaan sanoo määrävänsä tahdin.
— Se on pakko sanoa, että siinä hommassa olen Haapavedentien kuningas. Aivan ylivoimaisesti, hän alleviivaa tietäen, että joutuu vastaamaan sanoistaan.

Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat