SaPKolla on ollut maalinteko-ongelmia Nuorten Mestiksen alkumetreillä, mutta valmennuksella on siihen ratkaisu — "Lyhennetään mailoja puolella sentillä ja laitetaan eriväriset erkkarit"

Lauantaina Karhu-Kissat pääsi pälkähästä, vaikka SaPKo peliä hallitsikin. Sunnuntaina TPS Akatemia taipui maalijyvän hetkellisesti löytäneen SaPKon edessä ja neljäs peli toi vihdoin avausvoiton.

Soila Puurtinen

Jesse Lyytinen oli kahdella maalilla ja kolmella syötöllä SaPKon viikonlopun tehokkain.
Jesse Lyytinen oli kahdella maalilla ja kolmella syötöllä SaPKon viikonlopun tehokkain.

Olihan tuon avausvoiton jo aika tullakin, tuumasi SaPKon vastuuvalmentaja Juho Nykänen sunnuntaina, kun TPS Akatemia oli hetkeä aikaisemmin kaatunut Nuorten Mestiksen ottelussa Turussa maalein 3—4 (2—1, 1—3, 0—0).

Kolme ensimmäistä ottelua SaPKolta oli mennyt tuloksellisesti huonommin, vaikka peli aika hyvällä mallilla olikin.

Lauantaina sarjan kärkijoukkue Karhu-Kissat oli läpi ottelun SaPKon otteessa, mutta piti sarjapisteet stadissa 3—2-voitolla.

— Meidän olisi pitänyt ratkaista se peli toisessa erässä. Siinä oli tyhjää maalia ja vaikka mitä, mutta kun ei vaan mennyt. Koko ottelussa meillä oli 17 maalipaikkaa enemmän kuin vastustajalla, Nykänen laski.

Selvää kieltä SaPKon hallinnasta kertovat maalivahtien torjunnat. Karhu-Kissojen Valtteri Valtoselle 46 torjuntaa ja SaPKon Juho Ahopellolle 25 torjuntaa. Pelkästään toisessa erässä Valtonen puuttui peliin 24 kertaa.

Pelattiin hyvää lätkää koko viikonloppu, mutta pientä maalinteko-ongelmaa meillä on. — Juho Nykänen

Helppoa ei maalinteko ollut Turussakaan avauserässä.

Toisessa erässä ketsuppipullo aukesi kuitenkin vajaaksi seitsemäksi minuutiksi, jolloin Jyry Kortelainen (2+1), Jesse Lyytinen (1+2) ja Simo Kauppinen (1+0) saivat kiekon verkon perukoille.

Päätöserässä SaPKo turvasi maalin johtonsa ja pääsi maiskuttelemaan voittoa.

— Pelattiin hyvää lätkää koko viikonloppu, mutta pientä maalinteko-ongelmaa meillä on, Nykänen sanoi.

Millä tavalla se korjataan?

— Lyhennetään mailoja puolella sentillä ja laitetaan eriväriset erkkarit, heitti Nykänen, mutta arveli ongelman poistuvan työtä tekemällä.

— Raakaa työtä vaan ja maalinteon tukitoimet kuntoon. Liikaa hävitään kiekkoja ykkösalueella. Myös syksyllä hyvin toiminut alivoimapeli on alkanut vuotamaan, luetteli Nykänen kehityskohteita.

Soila Puurtinen

Jeppe Malmstedt hyökkäsi Turussa SaPKon nelosketjussa.
Jeppe Malmstedt hyökkäsi Turussa SaPKon nelosketjussa.

SaPKo-hyökkääjä Jyry Kortelainen kuvaili viikonloppua aika lailla onnistuneeksi itselleen ja koko joukkueelle. Oma pistesaldo lihoi kahdella maalilla ja kahdella syötöllä.

— Koko ajan ollaan parannettu Mestiksen alusta ja tänään pelattiin jo hyvää jääkiekkoa.

Vaikka maalinteko on tuottanut vaikeuksia ei Kortelainen osta valmentajan ideaa mailan lyhentämisestä ja värikkäistä erkkareista.

— Rutiineja ei pidä rikkoa. Maalintekotreenejä vaan ja sitä kautta kiekkoa pussiin.

Kortelainen oli muutaman ottelun sivussa, kun olkapää meni suomeksi sanottuna ”paskaksi”, mutta se vaiva on voitettu.

Takana on myös kolme peliä Nuorten liigaa Jukureissa.

— Samanlaista kiekkoa se oli sielläkin.

Paluumatka Turusta Savonlinnaan kuluu Kortelaisen mukaan musiikkia ja lappeenrantalaisten huonoja juttuja kuunnellen.

Uusina pelaajina SaPKon kokoonpanossa olivat Jukureista lainattu puolustaja Valtteri Räsänen sekä Kotkan Titaaneista opiskelujen perässä Savonlinnaan tullut hyökkääjä Valtteri Tamminen.