East Volley ei ole vielä alkukaudella kyennyt näyttämään parastaan — "Joukkueessa on ihan älyttömästi potentiaalia, mutta olemme saaneet siitä vain murto-osan näkyviin"

Kotiyleisö pääsee pitkästä aikaa nauttimaan 1-sarjan lentopallosta, kun East Volley kohtaa Lempo-Volleyn tänään Savonlinnan liikuntahallilla.

Tuija Pauhu

Pitkän vieraspelikierteen jälkeen East Volley pelaa mielellään kotiyleisön edessä.
Pitkän vieraspelikierteen jälkeen East Volley pelaa mielellään kotiyleisön edessä.

East Volley kohtaa tänään Lempo-Volleyn lentopallon miesten 1-sarjassa ja pelaa samalla pitkästä aikaa kotiyleisön edessä. Lähes kuukauden ajan vieraissa ravannut East pääsee vihdoin nauttimaan kahden peräkkäisen viikonlopun ajan kotipeleistä.

— Kyllähän se on mukava päästä pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön eteen, kun ei tässä kotimatseja ole montaa ehtinyt ollakaan, sanoo East Volleyn valmentaja Antti Pölönen.

Tähän mennessä on ollut jo vähän ylä- ja alamäkiä, mutta kyllä tässä pikkuhiljaa saamme joukkueen kuosiin. — Antti Pölönen

Lempoa vastaan pelattava ottelu on Eastin kauden toinen kotiottelu. Pölösen mukaan kotijoukkueella on aina otteluissa ehdoton etu.

— Täällä on tuttu sali, eikä meidän tarvitse istua montaa tuntia bussissa ennen peliä, saati yöpyä millään muulla paikkakunnalla, niin kuin välillä olemme tehneet.

Paljon potentiaalia pinnan alla

Viime viikonlopun vierasotteluista East sai kotiin viemisiksi yhden pisteen. Rantaperkiön Iskua vastaan pelatussa ottelussa East voitti ensimmäiset kaksi erää hienosti, mutta loput kolme erää menivät kotijoukkueelle. TUTOa vastaan pelattu ottelu meni puhtaasti turkulaisille kolmen erävoiton jälkeen.

Pölösen mukaan edellisen viikonlopun tappiot eivät kuitenkaan ole jääneet painamaan joukkueen mieltä.

— Ehkä ne Isku-matsin viimeiset erät painoivat siinä muutaman tunnin mielessä. Viime sunnuntaina meillä oli kuitenkin, ainakin minun mielestäni, selkeästi ykkössarjan paras joukkue vastassa. Siihen nähden taistelimme hyvin, vaikka tulikin kolme—nolla nokkiin, sanoo Pölönen viitaten TUTOon.

Pölösen mukaan East kasvaa koko ajan joukkueena paremmin yhteen.

— Tähän mennessä on ollut jo vähän ylä- ja alamäkiä, mutta kyllä tässä pikkuhiljaa saamme joukkueen kuosiin. Kevätpuoliskollahan ne tärkeimmät pelit sitten ovat, eli vielä meillä ei ole hätää.

— Joukkueessa on ihan älyttömästi potentiaalia, mutta olemme saaneet siitä vain murto-osan näkyviin, kehuu Pölönen.

Flunssakierre kiusana

Eastin pelin selkein kehityskohde on Pölösen mukaan päänsisäisen pelin kohdilleen saaminen.

— Itseluottamus ja pääpeli ovat oikeastaan ne kaikkein tärkeimmät ja selkeimmät asiat, joissa toivon mukaan kehitymme joukkueena, ja varmasti tulemmekin kehittymään kauden mittaan.

Pölönen kertoo, että East on treenannut lauantaista kotipeliä varten totuttuun tapaan.

— Flunssakierre on vaikuttanut meillä nyt joukkueeseen jonkin verran, ja meillä on ollut ukkoja enemmän ja vähemmän kipeänä. Se on toki vähän heikentänyt treenaamista, mutta muuten olemme menneet normaaliin tapaan.

Pölösen mukaan East lähtee kiertävän flunssan takia kotipeliin mahdollisesti hieman erilaisella kuusikolla kuin tavallisesti.

East Volley—Lempo-Volley, miesten 1-sarjan lentopalloa Savonlinnan liikuntahallilla tänään lauantaina kello 15.