Pronssipäivä Hopeasommassa — Kerimäen Urheilijoiden Arttu Turtiainen paikkasi kaatumisen mitalilla

Sakari Kekki

Arttu Turiaisen perjantainen sprinttipettymys vaihtui lauantaina SM-pronssiin kahdeksan kilometrin matkalla.
Arttu Turiaisen perjantainen sprinttipettymys vaihtui lauantaina SM-pronssiin kahdeksan kilometrin matkalla.

Kerimäen Urheilijoiden Arttu Turtiainen lähti tuulispäänä M16-sarjan 8 kilometrin vapaan tyylin kilpailuun Hopeasomman finaaleissa Hollolassa lauantaina. Rytmi kesti maaliin asti ja Turtiainen nappasi ensimmäisen SM-mitalinsa sijoittumalla kolmanneksi.

Perjantaina Tutiaisen sprintti oli päättynyt kaatumiseen. Nyt piti akka paikata. 

— Eilisen harmituksen jälkeen oli aika uho päällä. Kyllä siinä lähtöviivalla uhkuin tahtoa. Heti vaan täyttä liikkeelle. Kun huomasin edellä lähteneen sprinttimestarin Vuorisen Leevin selän lähestyvän, se lisäsi intoa. 

— Väliajoista vielä kuulin, että mitaleista taistellaan. Viimeiseen nousuun iskin jo mitalin kiilto silmissä. Maalissa piti vielä jännittää takaa tulijoita, että pysyykö mitali hallussa. Kyllä pysyi. Enää ei harmita, Turtiainen kuvaili. 

Sakari Kekki

Kerimäen Urheilijoiden Arttu Turtiaisella oli uho päällä lauantaina Hollolan Hopeasommassa.

Mitalivauhti Harjumajan maastosta

 Valmentaja Mikko Viitasen opastuksella Turtiainen on parantanut huomattavasti vapaan tyylin tekniikkaansa.

— Harjumajan maastossa on treenattu vapaan tekniikkaa. Se  sujuu selvästi paremmin kuin viime vuonna. Luotin, että tekniikka pysyy kasassa. Seuraava koitos on ensi viikonloppuna Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Kemissä, pronssipoika sanoi. 

Aapo Turtiainen sijoittui M13-sarjassa 15:nneksi. Kolmas poika Kerimäen Urheilijoilta puuttuu, joten sunnuntain viestiin seura ei saa joukkuetta. 

Savonlinnan Hiihtoseuran Ossi Mutikainen sijoittui M13-sarjassa 49:nneksi. 

Sakari Kekki

Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavainen ei saanut parastaan irti vapaan vitosella.

Sprintti painoi Tossavaista

Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavainen hiihti N16-sarjan 5 kilometrillä viidenneksi. Voittajaan Fanny Kukonlehtoon tuli eroa 44 sekuntia. Pronssi jäi 6,5 sekunnin päähän.

— Ei oikein päässyt mihinkään. Väsyin, eikä jalka noussut mäissä. Perjantain sprintti painoi vielä jaloissa, Tossavainen sanoi. 

Sunnuntain viestiin SHS lähtee puolustamaan viime vuoden hopeaa. Viestijoukkueesta Helmiina Lantta sijoittui lauantaina 20:nneksi ja Vilma Pylkkänen 33:nneksi. 

Kerimäen Urheilijoiden Maija Tiainen hiihti 11:nneksi. Tiaisella oli samat tuntemukset kuin Tossavaisella.

— Mihinkään ei kulkenut. Vapaa on tänä talvena sujunut tähän mennessä ihan hyvin, mutta nyt huomasin heti alussa, ettei kulje. En kai ollut palautunut sprintistä. Meni niin huonosti, ettei osaa olla edes pettynyt, ärsyttää vaan, Tiainen totesi.

SHS:n Lotta Kairikko sijoittui N14-sarjassa 21:nneksi. Iida-Emilia Kaiponen oli N15-sarjassa 45:s. 

Rantasalmen Urheilijoiden Valtteri Huuskonen sijoittui M16-sarjassa 44:nneksi. Sulkavan Urheilijoiden Antti Seppänen oli 77:s. RU:n Ville Huuskonen oli M14-sarjassa 59:s.