STPS Naiset kohtaa sunnuntaina kotiavauksessaan FC KTP:n — Valmentaja Saija Lehtimäellä on kova luotto omiinsa

Kotkalaiset ovat lähteneet liikkeelle reippain tavoittein. — Liigaan tähdätään. Vuosi Kolmosessa, vuosi Kakkosessa, kaksi vuotta Ykkösessä ja sitten liigaan, kertaa valmentaja Jari-Pekka Gummerus nousuaikataulua.

Soila Puurtinen

Kerttu Seppänen (13) teki yhden STPS:n yhdeksästä maalista kauden avauksessa kaksi viikkoa sitten Lappeenrannassa.
Kerttu Seppänen (13) teki yhden STPS:n yhdeksästä maalista kauden avauksessa kaksi viikkoa sitten Lappeenrannassa.

STPS Naiset haki metsästä potkua sunnuntaina pelattavaan jalkapallon Kolmosen kärkikamppailuun kun viikon fysiikkatreenit pidettiin pururadalla ja luontopoluilla.

Talvisalon Kesämaa-areenalla kohtaa kaksi murskavoitolla kautensa aloittanutta joukkuetta. STPS haki kolme pistettä Lappeenrannasta 9—2-voitolla. FC KTP pani paremmaksi kukistamalla kotikentällään Kotkassa PU-62:n peräti 14—0.

Odotan tasaista kamppailua, jonka päätteeksi me otamme sarjapisteet. — Saija Lehtimäki

— Hurjat lukemat, mutta kun katsoin mikkeliläisten pelaajalistaa, niin se vähän selitti tasoeroa. PU:lla oli kokoonpanossa varmaan päällekkäisyyksien takia monta C-ikäistä pelaajaa, STPS:n valmentaja Saija Lehtimäki sanoi.

KTP:n valmentaja Jari-Pekka Gummeruksen mukaan kotkalaisille sattui sarja-avauksessa hyvä päivä.

— Ei me välttämättä ihan niin hyviä oltu mitä tulostaulu kertoo. Osuttiin maaliin aika hyvällä prosentilla.

FC KTP on tälle kaudelle uusi tulokas Kaakkois-Suomen Kolmosessa. Edellisen kerran se pelasi piirisarjassa kesällä 2016.

— Viime vuodet olemme pelanneet pienen kentän pelejä. Hallitus kuitenkin teki päätöksen, että seurassa panostetaan jatkossa enemmän naisjalkapalloon. Haluamme seurana olla mukana tasa-arvoa edistävässä toiminnassa. Maailmalla on paljon esimerkkejä siitä, että halutaan tarjota molemmille sukupuolille yhtäläiset mahdollisuudet.

Kotkalaiset ovat lähteneet liikkeelle reippain tavoittein.

— Liigaan tähdätään. Vuosi Kolmosessa, vuosi Kakkosessa, kaksi vuotta Ykkösessä ja sitten liigaan, kertaa Gummerus nousuaikataulua.

— Tavoitteita pitää olla, mutta niihin ei pidä hirttäytyä. Tärkeintä on rakentaa toiminnan laatu sellaiseksi, että se mahdollistaa tavoitteen saavuttamisen.

Joukkueen rungon muodostavat viime kauden B-ikäiset. Lähialueilta mukaan on houkuteltu muutamia pelaajia, joilla on kokemusta piirisarjaa isommista ympyröistä.

STPS on Gummerukselle uusi tuttavuus.

— Tietoni joukkueesta ovat varsin ohkaiset. Muutamia pelaajia olen valmentanut piirijoukkuetasolla.

STPS:n valmennuskaan ei ole tuhlannut energiaa vastustajan analysointiin.

— Sen tiedän, että heillä on kovat tavoitteet. Luotamme omaan tekemiseen ja siihen, että meillä on vahva ja hyvin harjoitellut joukkue, Saija Lehtimäki sanoo.

STPS on päivittänyt pelikirjaansa viime kesästä.

— Palaset loksahtelevat kohdalleen ja pelaajat alkavat löytää paikkansa kentällä. Vahva luotto on likkoihin ja joukkueesta näkee, että he odottavat kovia pelejä. Odotan tasaista kamppailua, jonka päätteeksi me otamme sarjapisteet, valmentaja ennakoi asetelmia sunnuntaille.

STPS—FC KTP, jalkapallon naisten Kolmosta Talvisalon Kesämaa-areenalla sunnuntaina klo 15.