Top Team murjoi TT Starsin paikallispelissä — sunnuntaiaamun yleisömäärä osoitti lajikulttuurin vahvuuden Savonlinnassa

Top Teamin edustusjoukkue takkuili ainoastaan avauserän TT Starsia vastaan. Sen jälkeen kentällä oli yksi joukkue.

Tuija Pauhu

Top Teamin pelaajavalmentaja Timo Käck hyppäsi pitkästä aikaa itsekin askiin maila kädessä. Juuso Immonen (oik.) oli TT Starsin tehokkain kahdella maalillaan.
Top Teamin pelaajavalmentaja Timo Käck hyppäsi pitkästä aikaa itsekin askiin maila kädessä. Juuso Immonen (oik.) oli TT Starsin tehokkain kahdella maalillaan.

Tuija Pauhu

Samuli Hirn antoi ottelussa kolme maalisyöttöä. Tässä hän tarjoileeSanteri Nyrhiselle varman maalin.
Samuli Hirn antoi ottelussa kolme maalisyöttöä. Tässä hän tarjoileeSanteri Nyrhiselle varman maalin.

Tuija Pauhu

18842748.jpg

Aamukankeudesta ei ollut tietoakaan, kun Top Team ja TT Stars valtasivat OKL-hallin kentän sunnuntaina kello 10 alkaneessa salibandyn miesten 3-divisioonan paikallisottelussa. Kyseessä ei ollut pelkästään paikkakunnan, vaan myös seuran sisäinen derby, jonka Topin edustusjoukkue vei nimiinsä lukemin 9—4 (1—2, 4—0, 4—2).

— Kun paikallispeli on kyseessä, sitä on kyllä hereillä kellonajasta riippumatta. Joissakin toisissa peleissä näin ei välttämättä aina ole, myönsi Topin pelaajavalmentaja Timo Käck.

Väitän, että kaikilla oli aika hauskaa pelata tänään. — Timo Käck

Asetelma sytytti kokeneenkin pelaajan.

— Edellisenä iltana sen jo tunsi, että on paikallispeli tulossa. Se toi ekstralatausta.

— Itse piti kuitenkin pelata hieman varman päälle, kun oli pitkä loukkaantuminen alla.

Tuija Pauhu

18842731.jpg

Tuija Pauhu

18842735.jpg

Aikainen alkamisaika ei haitannut paikallisia salibandyjännäreitäkään, sillä hallin katsomopaikat täyttyivät lähes äärimmilleen. Jos salibandy onkin joskus ollut nuorisolajin maineessa, nyt katsomossa ja käytävillä ottelutapahtumia spekuloitiin monessa ikäpolvessa. Ottelupöytäkirjassa yleisömääräksi kirjattiin 230.

— Harvassa paikassa on varmaan tällaista tapahtumaa tällä tasolla. Savonlinnassa on aina ollut ihan hyvä lajikulttuuri, etenkin jos tulee menestystä.

Kotijoukkueeksi merkitty TT Stars toipui avauserässä nopeasti Topin avausmaalista. Starin Juuso Immonen väläytteli kahdesti juonikkuuttaan ja yksilötaitoaan. Ensin Immonen kieputti maalin takaa pallon kärkikynällä alanurkkaan, ja pari minuuttia myöhemmin hän viimeisteli rangaistuslaukauksesta ilmaveivillä.

Tauolle poistuttiin Starsin 2—1-johdossa. Torjuntojakin kertyi Top Teamin Mikko Niemelle vastapuolen kollegaa enemmän.

Toisessa erässä tarina oli kuitenkin toinen. Top Team iski neljä maalia, ja Stars hukkasi kaksi tilaisuuttaan ylivoimalla. Kolmannen erän alussa Top Teamin Kimmo Höglund ja Tuomas Hirn iskivät nopeilla maaleilla ottelun pakettiin.

— Peli meni meidän osalta hyvin käsikirjoituksen mukaan. Kaikki toimi, mitä oltiin suunniteltu ja treenattu. Harvoin menee kaikki kuin elokuvissa tällä tavalla, Käck kiitteli.

Näihin suunniteltuihin asioihin kuuluivat etenkin kurinalaisuus ja paineistaminen.

Tuija Pauhu

18842750.jpg

Tuija Pauhu

18842754.jpg

— Heidän ykköskenttää vastaan pelasimme passiivisesti, mutta muita lähdimme paineistamaan yltiöaktiivisesti.

Topin perisyntinä ovat olleet keskialueen pallonmenetykset, joiden vuoksi vastustaja on saanut paljon paikkoja. Tällä kertaa ne jäivät vähiin.

Vastustaja oli Käckin mukaan ensimmäisessä erässä vahva, mutta sen jälkeen ottelu kääntyi keltapaitaiselle Top Teamille. Käck ei keksinyt oman joukkueensa pelistä mitään moitittavaa. Joukkue onnistui laajalla rintamalla. Kolme kentällistä onnistui maalinteossa, ja Niemi torjui 25 kertaa.

— Olimme kurinalaisia, mutta myös riittävän rohkeita. Pointtina tähän peliin oli kaivaa joukkueen peli-ilo ja yhteishenki esiin. Onnistuimme siinä, ja väitän, että kaikilla oli aika hauskaa pelata tänään, Käck näki.

Tuija Pauhu

18842739.jpg

Tuija Pauhu

18842743.jpg

Top Teamin tehokkain pistemies oli pisteet 0+3 tehnyt Samuli Hirn. Höglund, Tuomas Hirn, Eetu Ahokas ja Elmeri Hietanen ylsivät kahteen tehopisteeseen.

Sunnuntain toisessa ottelussaan TT Stars voitti LA Lightningin 9—7. Top Team kohtaa Ponovo II:n kello 15.30 alkaneessa ottelussa.