SaPKo palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle, vaikka liukkaasti liikkunut RoKi antoi erinomaisen vastuksen

Perjantaina SaPKo jatkaa kotiottelujensa sarjaa, kun Imatran Ketterä tulee Talvisaloon. Viikko sitten imatralaiset rökittivät pässipaitoja kotihallissaan maalein 7—2, joten kalavelkojen maksuun on oivallinen tilaisuus.

Tuija Pauhu

Roope Urpolahdella oli hyvä iltapuhde SaPKon maalilla.

Onko tässä SaPKon voittoputken pää ja alku paremman huomisen?

Sen näyttää lähitulevaisuus, mutta tärkeät kolme sarjapistettä Pallokerho keskiviikkona Talvisalossa nappasi. Liukkaasti kaukalossa liikkunut RoKi oli viheliäinen vastustaja, mutta joutui lopulta taipumaan tappioon maalein 5—2 (2—0, 2—2, 1—0).

Fyysisyyttä ja vauhtia on näissä peleissä enemmän kuin Nuorten Mestiksessä. — Kasper Korhonen

— Erittäin hyvät fiilikset joukkueessa. Kopissa oli iloista sakkia, jutteli Mestis-debyyttinsä pässipaidassa tehnyt, A-nuorista kokoonpanoon nostettu Kasper Korhonen. Laitahyökkääjä pelasi nelosketjun laidassa reilut kahdeksan ja puoli minuuttia.

— Fyysisyyttä ja vauhtia on näissä peleissä enemmän kuin Nuorten Mestiksessä. Ja onhan peli organisoidumpaa tällä tasolla. Sitä se suurin piirtein oli mitä odotinkin.

Korhonen sai aamuharjoituksen jälkeen varmistuksen sille, että on pelaavassa kokoonpanossa.

— Tiistai-iltana jo sain vähän vihiä, että komennus voi peliin tulla. Alussa vähän jännitti, mutta vaihto kerrallaan mentiin ja siitä se helpotti.

A-junnuissakin pelanneet tutut ketjukaverit Sami Aksila ja Eetu-Santeri Koivunen helpottivat debytantin peliin tuloa. Avauserässä trio oli omassa päässä vaikeuksissa, mutta pelin edetessä vitja pääsi jo paremmin hyökkäämäänkin.

Tuija Pauhu

Kasper Korhonen sai tulikasteensa Mestiksessä.

SaPKo oli avauserässä muidenkin ketjujen osalta aika ajoin lirissä napapiiriläisten paineen alla, mutta Teemu Lämsän (1+1) ja Juuso Forsströmin (1+2) komeilla ylivoimaosumalla ja maalivahti Roope Urpolahden hyvillä torjunnoilla isännät pääsivät ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johtoasemassa.

Toisen erän alussa SaPKo tappoi alivoiman, mutta Ville Tiitinen ennätti juuri jäähyaitiosta kentän puolelle todistamaan OIli-Matti Järvelän vanhanaikaisella tekemää kavennusosumaa.

Joni Seinelä ve SaPKon taas kahden maalin johtoon päätettyään läpiajon tarkkaan ylänurkkalaukaukseen.

Sitkeästi RoKi kuitenkin kampesi hetken päästä pässilauman kannoille. Pitkän pyörityksen päätteeksi Järvelä kumautti illan toisen osumansa.

Puolentoista minuutin kuluttua SaPKon taiteilijat ottivat estradin haltuunsa. Tatu Vihavainen harhautteli itsensä vapaaksi, syötti Toni Henttoselle, jonka jatko tavoitti Jaakko Lantan, eikä kultakypärä erehtynyt.

Tuija Pauhu

Kapteeni Juuso Forsström sai mailan kasvoihinsa viimeisteltyään komean 2-0-osuman ylivoimalla. 

Päätöserässä edettiin varsin rauhallisesti, mutta kolme ja puoli minuuttia ennen loppua tunteet kuohahtivat. Vihavainen sai painikaverinsa Ville Heikkisen kanssa pikkukakkoset. Samassa ajassa RoKi veti maalivahdin vaihtoaition puolelle kun kolme ja puoli minuuttia oli peliaikaa jäljellä.

Edellisellä vierailullaan RoKi onnistui uhkapelissään kahdesti, mutta nyt sen ottelun tasoitusmaalin tekijä ja suuri sankari Julius Hermonen otti konnan roolin. Hän kaatoi läpiajoon pyrkineen Lantan ja passitettiin jäähypenkille.

Lantta kuittasi myöhemmin kaatonsa sipaisemalla kiekon SaPKon puolustusalueelta tyhjänä ammottaneeseen RoKi-maaliin. Vastaavaan suoritukseen ei SaPKo vielä tällä kaudella ollut pystynyt.

Tuija Pauhu

Matias Lainio oli välillä Roope Urpolahden apuna alakerrassa.

RoKin valmentaja Santeri Immonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peliin.

— En minä noita haukkumaan pysty. Kaikki laittoivat varmasti itsensä likoon, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta.

Immonen kehui joukkueen tulleen hyvin peliin.

— Avauserässä kenttätapahtumat olivat aika tasan, mutta SaPKo painoi kovalla prosentilla kaksi ylivoimamaalia. Toisessa erässä olimme mielestäni oikeinkin hyviä, mutta sitten tuli pari eriskummallista maalia jotka tietysti vähän harmittavat.

Tuija Pauhu

Maskimiehenä  ylivoimalla ollut Julius Marva sai kovan siniviivalaukauksen kroppaansa.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui ansaitusti RoKia.

— RoKi piti meitä ahtaalla ja olimme jalalla jäljessä. Kaksi tappiota, ja se millä tavalla ne olivat tulleet, näkyi muutaman pelaajan pelissä arkuutena. Muuten tuossa oli jo merkkejä paremmasta puolustuspelaamisesta ja uhrautumisesta. Ylivoimalla oltiin myös tehokkaita tänään.

Perjantaina SaPKo jatkaa kotiottelujensa sarjaa, kun Imatran Ketterä tulee Talvisaloon. Viikko sitten imatralaiset rökittivät pässipaitoja kotihallissaan maalein 7—2, joten kalavelkojen maksuun on oivallinen tilaisuus.

SaPKo saa kokoonpanoon mukaan ainakin kolmen ottelun pelikieltonsa lusineen Tommi Laakson.

Näin pelattiin

1. erä: 12.18 1—0 Teemu Lämsä (Juuso Forsström, Jimi Kuronen) yv, 19.39 2—0 Forsström (Matias Lainio, Lämsä) yv.

2. erä: 22.17 2—1 Olli-Matti Järvelä (Olli Rönkkö, Henri Joki-Erkkilä) vt, 31.52 3—1 Joni Seinelä (Ville Väinölä), 35.11 3—2 Järvelä (Aleksi Poikola, Eemeli Piippo), 36.53 4—2 Jaakko Lantta (Toni Henttonen, Tatu VIhavainen).

3. erä: 58.39 5—2 Lantta (Forsström) tm

Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 14+8+7=29, Vilho Heikkinen RoKi 12+6+7=25

Yleisömäärä: 933.