Euroopan suurin veteraanijääkiekkoturnaus taas heinäkuun lopulla Savonlinnassa

Turnaukseen osallistuu 62 joukkuetta ja viikonlopun aikana pelataan sata ottelua. Sarjoja on seitsemän viiden vuoden välein 35-vuotiaista ylöspäin. Vanhimmat pelaavat yli 65-vuotiaiden sarjassa.

Antti Varonen

Pietarin SKA:n Boris Bokov sai vuosi sitten palkintopokaalin Woutien toiminnanjohtaja Harri Elialalta.
Pietarin SKA:n Boris Bokov sai vuosi sitten palkintopokaalin Woutien toiminnanjohtaja Harri Elialalta.

Savonlinnalainen Linnan Woudit järjestää osanottajamäärältään Euroopan suurimman veteraanijääkiekkoturnauksen Savonlinnan, Rantasalmen ja Tanhuvaaran jäähalleissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 26.–29.7.

— Ajankohta on suunniteltu alusta alkaen heinäkuun loppuun jatkamaan Savonlinnan seudun matkailukautta Pyhän Olavin juhlan ja Oopperajuhlien viimeisen viikonlopun humussa. Turnauksella on jo perinteitä suomalaisella kiekkokartalla, sillä se järjestetään 39. kerran, Woutien toiminnanjohtaja Harri Eliala sanoo.

Turnaukseen osallistuu 62 joukkuetta ja viikonlopun aikana pelataan sata ottelua.
Sarjoja on seitsemän viiden vuoden välein 35-vuotiaista ylöspäin. Vanhimmat pelaavat yli 65-vuotiaiden sarjassa.

— Turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat ympäri Suomea ja joukkueissa on keskimäärin 15 pelaajaa, joista moni tulee Savonlinnaan koko perheen voimin, Eliala tietää.

Neljä joukkuetta Venäjältä ja yksi Sveitsistä

Nykyisistä liigapaikkakunnista joukkueita tulee Mikkelistä, Oulusta, Kuopiosta, Jyväskylästä, Porista, Lahdesta, Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Lappeenrannasta.

Edustettuina ovat muun muassa Espoo, Joensuu, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Imatra, Varkaus, Kontiolahti, Porvoo, Kokkola, Kotka, Paimio, Muurame ja Rantasalmi.

Ulkomaalaisväriä turnaukseen tuo kolme joukkuetta Pietarista ja yksi Petroskoista. Lisäksi yksi joukkue tulee Sveitsistä.

Antti Varonen

Pietarin SKA antoi Rantasalmen jäähallissa vahvan näytteen venäläisestä jääkiekko-osaamisesta.
Pietarin SKA antoi Rantasalmen jäähallissa vahvan näytteen venäläisestä jääkiekko-osaamisesta.

Woudeille tulee täyteen 40 vuotta

— Mukaan olisi tulossa lisääkin joukkueita, mutta osallistujamäärä on tällä hallikapasiteetilla maksimissaan. Harjoitusjäähallin valmistumisen jälkeen vuoden 2019 turnaukseen pystytään ottamaan lisää joukkueita, Eliala iloitsee.

Ensi vuosi tulee olemaan Linnan Woudeille iso merkkipaalu, sillä seura täyttää 40 vuotta. Juhlavuosi tulee näkymään ensi vuoden puolella eri tavoin ja se huipentuu juhlaturnaukseen.

Eliala uskoo, että turnauksen vaikutus on Savonlinnan talousalueelle mittava.

— Sen ansiosta seudulla pyörii torstai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään noin 1000 vieraspaikkakuntalaista, mikä tarkoittaa noin 2500 yöpymisvuorokautta, lukemattomia ruokailuja, risteilyjä ja muiden palveluiden käyttöä. Varovaisestikin arvioiden rahallinen tulo seudulle on 200–300 000 euroa, Eliala laskee.

Linnan Woudit on 39 vuotta toiminut savonlinnalainen yhdistys, joka liikuttaa viikoittain yli 80 jääkiekon harrastajaa. Pelaajien ikähaitari on 30–72 vuotta.
Jäävuoroja on 4–5 viikoittain, riippuen jäävuorojen saatavuudesta. Pelaajia vuoroilla on keskimäärin 20–25.

— Näin ollen yhdistys on myös merkittävä terveysliikunnan edistäjä Savonlinnassa, toiminnanjohtaja muistuttaa.

Uusimmat uutiset