SaPKo A:lla kahden pisteen viikonloppu — SaPKo B haki kuutta, mutta joutui tyytymään neljään pisteeseen

Molemmat joukkuet saavat kamppailla tosissaan paikasta Mestikseen.

Soila Puurtinen

Santeri Syrjälä oli SaPKon sankari voittolaukauskisassa Jokipoikia vastaan.
Santeri Syrjälä oli SaPKon sankari voittolaukauskisassa Jokipoikia vastaan.

SaPKolla oli kahden pisteen viikonloppu Nuorten Mestiksen alkusarjassa.

Lauantaina SaPKo piti Talvisalossa lujilla sarjakakkosena olevaa K-Vantaata, mutta taipui lopulta maalein 1—5 (0—1, 0—1, 1—3). Joe Leinonen teki SaPKon ainoan osuman.

— Yksi sentteri (Jere Ohtonen) ja laituri (Henri Rahkonen) putosivat loukkaantumisten vuoksi pois, joten takaa-ajo meni vähän mönkään. Pelasimme mielestäni ehkä parasta lätkää mitä olemme kärkijoukkueita vastaan pelanneet, SaPKon vastuuvalmentaja Juho Nykänen sanoi.

Kolhuja saanut kaksikko oli paikkailujen jälkeen kuitenkin pelikunnossa sunnuntaina, kun SaPKo kohtasi Jokipojat.

— Vähän vekkiä naamassa ja hampaita pois, mutta sitä se kamppaileminen joskus on, Nykänen kuittasi.

Sunnuntaina oli vuorossa Jokipojat ja kaksi pistettä jäi voittolaukausten jälkeen Savonlinnaan lukemin 3—2 (0—0, 1—0, 1—2, 0—0).

Roni Siitonen vei SaPKon toisessa erässä johtoon, mutta päätöserässä meinasi käydä kylmät kun joensuulaiset tekivät erän puolivälin jälkeen kaksi maalia 20 sekunnissa ja käänsivät pelin maalin johdoksi.

Jere Ylikärppä pelasti SaPKon pinteestä tasoittamalla pelin ajassa 57.40.

Santeri Syrjälä oli ainoa onnistuja voittomaaleissa, kun SaPKon maalilla Juho Ahopelto torjui kaikki joensuulaisyritykset.

— Vanha totuus jääkiekosta maalintekopelinä päti tässä ottelussa. Maalintekopaikoissa meiltä puuttui oveluutta ja soveltamista. Nyt ratkaisut lukittiin monesti liian varhain. Vastustaja tosin puolusti keskustan todella hyvin, Nykänen sanoi.

Taistelu paikasta auringossa on tasaista. Kun 12 joukkuetta menee Mestikseen, on SaPKo sarjataulukossa sijalla 10. Kolmantenatoista oleva Diskos on kuitenkin ainoastaan pisteen päässä.

— Me ollaan totuttu pelaamaan selkä seinää vasten, Nykänen heitti.

Luukas Laiho loukkaantuneena sivussa

SaPKo saa taistella tosissaan paikasta B-nuorten Mestikseen. Kun viisi parasta sinne menee, on SaPKo tällä hetkellä kuudentena kuusi pistettä jäljessä edellä olevia GrIFK:ta ja Jokipoikia. SaPKo on pelannut yhden pelin kaksikkoa vähemmän.

Viikonloppuna SaPKo sai Etelä-Suomen kiertueeltaan neljä pistettä.

Lauantaina GrIFK veti pidemmän korren voittamalla ottelun jatkoajalla maalein 4—3. SaPKo oli päätöserässä jo 3—1-tappiolla, mutta nousi kahdella pikamaalilla tasoihin.

Jatkoaikaosuman GrIFK teki kahden miehen ylivoimalla.

Sunnuntaina SaPKo voitti pisteautomaatiksi jääneen HJK:n murskalukemin 9—2.

SaPKo teki neljä maalia vajaaseen viiteen minuuttiin ja peli oli sillä selvä. SaPKon ylivoimapeli toimi, sillä se teki ottelussa kolme osumaa kahden miehen ylivoimalla ja kaksi yhden miehen ylivoimalla.

— Kun pitkästä aikaa päästiin pisteiden makuun, niin neljään on oltava tyytyväinen, vaikka kuutta lähdettiin hakemaan, SaPKo-valmentaja Mika Kilpeläinen sanoi.

SaPKon pistelinko ja yksi karsintalohkon parhaista pelaajista Luukas Laiho on loukkaantuimisen vuoksi toistaiseksi sivussa. Kilpeläinen ei lähtenyt arvailemaan hyökkääjän paluun ajankohtaa.

Viikonlopun tehokkaimmat sapkolaiset olivat Oskar Myllys 1+5, Miki Kukkonen 2+3, Veeti Karjalainen 2+3, Topias Saramäki 2+1, Olli Heiskanen 1+2 ja Eemil Seppä 1+2.