Maailmanmestari teki tyhjiksi SaPKo-pelaajien aikeet - Hermes otti kauden ensimmäisen voittonsa pässipaidoista

Molemmilla joukkueilla oli lauantai-illan ottelussa miesvajausta.

Tuija Pauhu

Hermes juhlii Jesse Huhtalan ylivoimalla tekemää 0-1-osumaa.
Hermes juhlii Jesse Huhtalan ylivoimalla tekemää 0-1-osumaa.

Kaksi siipirikkoista joukkuetta kamppailivat Mestiksen sarjapisteistä Talvisalossa lauantaina. Tehokkaalla ylivoimapelillä, sinnikkäällä taistelulla ja Justus Annusen erinomaisella maalivahtipelillä Hermes raapi itselleen kolme sarjapistettä ja jatkaa menoaan Mestiksen kärjessä. Loppulukemat 2-4 (0-0, 0-2, 2-2).

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo neljännen kerran ja vasta nyt Hermes pystyi ottamaan täyden pistepotin. Hermes on pelannut erinomaisen alkukauden, eikä aiheetta keiku sarjan kärjessä.

- Itseluottamus näkyy siinä, että SaPKoa pystytään haastamaan hyvin sen kotikentällä vajaallakin rosterilla, sanoi siviilit päällä käsivamman vuoksi ottelua seurannut Hermeksen kultakypärä ja Mestiksen pistepörssin kärkimies Samu Markkula ensimmäisellä erätauolla.

Annunen on 18-vuotias Oulun Kärppien maalivahti ja pelaa lainsopimuksella Hermeksessä. Colorado Avalanchen varaus oli voittamassa viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kultaa Suomelle.

Molempien joukkueiden rivit harvenivat jo ennen peliä.

- Meiltä loukkaantui kolme pelaajaa perjantaina Joensuussa, Hermes-valmentaja Janne Tuunanen sanoi.

SaPKolta Joonas Toivanen ja Waltteri Ruuskanen putosivat pois kuumeilun ja vatsataudin vuoksi. Puolustaja Eetu Andersson loukkaantui jo perjantaina Imatralla ja menee maanantaina jatkotutkimuksiin.

Molemmat joukkueet joutuivat urakoimaan pelin läpi viidellä puolustajalla. SaPKo sai kentälle täyden määrän hyökkääjiä, mutta Hermes ei sitäkään.

Avauserä mentiin SaPKon komennossa, mutta maaleja ei nähty.

Toisessa erässä Hermes onnistui kahdesti ylivoimalla. Asialla olivat Jesset Huhtala ja Koskenkorva.

Pallokerhollakin oli pari namupaikkaa, mutta Annunen torjui niin Matias Rauvolan kuin Niklas Salonkin yritykset.

Päätöserässä Hermes karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle Niki Blomergin onnistumisella. 

Soila Puurtinen

Teemu Lämsä pelaa hammasta purren.
Teemu Lämsä pelaa hammasta purren.

Minuutin päästä SaPKokin onnistui maalinteossa, kun Teemu Lämsä lämäsi kiekon keskisektorista ohi Annusen.

2-3-kavennus syntyi vajaa kuusi minuuttia ennen loppua. Jaakko Lantta otti puhtaan aloitusvoiton ja Toni Henttonen sivalsi ranteella kauden kymmenennen maalinsa.

Kotijoukkue yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta takaa-ajo tyrehtyi, kun kiekko pomppi onnekkaasti Hermes-pelaajan kautta maaliin. Tilanteen pohjusti Annunen nostamalla kiekon keskialueelle.

Näin pelattiin

1. erä: ei maaleja

2. erä: 22.42 0-1 Jesse Huhtala (Kristian Kangas, Kalle Loponen) yv, 33.02 0-2 Jesse Koskenkorva (Oskari Uomala, Joonas Niemelä) yv.

3.erä: 43.25 0-3 Niki Blomberg (Miika Tiihonen, Sebastian Moberg), 44.22 1-3 Teemu Lämsä (Niklas Salo, Matias Lainio), 54.12 2-3 Toni Henttonen (Jaakko Lantta), 59.09 2-4 Saku Kivinen tm.

Torjunnat: Nico Vikstén SaPKo 3+8+8=19, Justus Annunen Hermes 12+9+11=32.

Yleisöä: 1037.