Nuorekkaan raikas KiPa aloittaa tänään Superpesiskautensa Sami Partasen IPV:tä vastaan Rantakentällä

Kiteen Pallossa odotetaan tasaista, mutta samalla yllätyksellistä Superpesiskautta. Joukkue aloittaa kauden tänään IPV:tä vastaan Rantakentällä.

Timo Seppäläinen

Hannes Pekkinen juhli SM-kultaa viime kauden päätteeksi Joensuun Mailassa. Täksi kaudeksi hän palaa KiPan paitaan ja toimii kasvattajaseuransa kapteenina.

Superpesiskausi 2019 käynnistyy tänään Kiteen Rantakentällä, kun Kiteen Pallo kohtaa kauden avausottelussaan Imatran Pallo-Veikot.

Uusi kausi tuo mukanaan Kiteelle uusia haasteita. Viime kauden päätteeksi seuraikoni Sami Partanen siirtyi juuri imatralaisten riveihin ja vei mukanaan runsaasti kokemusta. KiPa lähteekin kauteen varsin nuorella joukkueella, kun sen keski-ikä on vain noin 24 vuotta.

Joukkueen kokeneimpiin kuuluvat Ville Hämäläinen (30) sekä Juha Toikka (31), kun taas toista ääripäätä edustavat 19-vuotiaat Jiri Pippola sekä Samu-Kalle Varonen.

Kokeneista pelureista Toikka on uusi kasvo Kiteen paidassa. Koko uransa kasvattajaseurassaan Haminan Pallossa pelannut 31-vuotias Toikka debytoi Superpesiksessä viime kaudella ja murtautui heti sarjan kärkivaihtajien joukkoon nakutellen 26 runkosarjaottelussa 160 kärkilyöntiä.

Toikan lisäksi KiPa vahvistui tälle kaudelle kahdella tutulla pelaajalla. Hannes Pekkinen teki paluun kasvattajaseuraansa voitettuaan SM-kultaa Joensuun Mailassa viime kaudella. Pekkinen astuu suoraan isoihin saappaisiin, kun hän perii Partaselta joukkueen kapteenin roolin. Kiteen toinen paluumuuttaja on Ville Liukku, joka palasi kotiin kahdeksan Imatralla vietetyn vuoden jälkeen.

Uutta verta kiteeläisten joukkueeseen tuo myös Sotkamosta saapunut 2-pelinjohtaja Riku Tolonen.

27-vuotias Tolonen kolusi peliurallaan Sotkamon Jymyn juniorijoukkueet läpi, mutta pelit loppuivat A-ikäisenä loukkaantumisten sotkettua pelaamista. Tolonen valmensi Jymyssä juniorijoukkueita lähes kuusi vuotta, ja hän johdatti viime kaudella voitokkaasti Idän joukkuetta A-nuorten Itä-Lännessä.

Tolonen ennakoi KiPan ensi kauden vahvuudeksi sisäpelissä suoritusvarmuuden sekä juoksuvoiman. Hänen mukaansa kentällemeno- ja kotiutusprosentit ovat ratkaisevia.

— Ulkopelissä fysiikka ja räpylävarmuus ratkaisevat, läpi ei passaa liikaa laskea, hän sanoo Superpesiskauden ennakkossa.

Kitee sijoittuu kautta ennakoivassa rankingissa kymmenenneksi. Pelinjohtajien laatiman listauksen kärkijoukkueeksi veikattiin hallitsevaa Suomen mestaria Joensuun Mailaa ennen Vimpelin Vetoa sekä Kouvolan Pallonlyöjiä.

Kauden kovaksi tavoitteeksi on asetettu mitali, ja kaikki tekeminen on tähdätty sitä kohti. Minimitavoite on pudotuspelipaikka.

— Joukkue pyrkii olemaan ilmeeltään nuorekkaan raikas, joka uskaltaa tehdä asioita kentällä, Tolonen summaa.

Joukkojensa avainpelaajiin 2-pelinjohtaja luettelee kapteeni Pekkisen, Hämäläisen, Topi Hurskaisen ja Valentin Ikosen.

— Odotamme tasaista, mutta samalla yllätyksellistä kautta, hän päättää.

Kiteen Pallo—Imatran

Pallo-Veikot, Superpesistä Kiteen Rantakentällä tänään kello 16.

KiPa kaudella 2019

Pelaajat: Jani Ahonen, Jesse Eskelinen, Topi Hurskainen, Ville Hämäläinen, Valentin Ikonen, Ville Kotro, Ville Liukku (uusi, Imatra), Juhani Myyryläinen, Hannes Pekkinen (uusi, JoMa), Jiri Pippola, Oskari Purmonen, Veli-Matti Sigvart, Juha Toikka (uusi, Hamina), Antti-Jussi Toropainen, Samu-Kalle Varonen.

Pelinjohtaja: Raimo Bragge

Valmentaja ja 2-pelinjohtaja: Riku Tolonen.