Edelliskausien työn tulos kantaa hedelmää SaPKo A:n otteissa — "Voittoputki on helppo käynnistää, mutta siinä pysyminen on haaste"

SaPKo A:n syksy on ollut tuloksellisesti erinomainen. Ennen taukoa joukkue purjehti viiden ottelun voittoputkessa. Edelliseen 12 otteluun joukkue on kokenut vain kaksi tappiota. Sarjataulukossa joukkue on neljäntenä.

Soila Puurtinen

Simo Kauppinen (keskellä) jakaa SaPKon sisäisen pistepörssin kärkipaikan yhdessä Jyry Kortelaisen kanssa. Molemmat ovat tehneet tehot 8+10=18.
Simo Kauppinen (keskellä) jakaa SaPKon sisäisen pistepörssin kärkipaikan yhdessä Jyry Kortelaisen kanssa. Molemmat ovat tehneet tehot 8+10=18.

SaPKon A-nuoret palaavat Nuorten Mestiksen maaottelutauolta viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina joukkue kohtaa Talvisalossa K-Kissat ja sunnuntaina Pyryn.

Pässipaitojen syksy on ollut tuloksellisesti erinomainen. Ennen taukoa joukkue purjehti viiden ottelun voittoputkessa ja edelliseen 12 otteluun se on kokenut vain kaksi tappiota. Sarjataulukossa joukkue on neljäntenä.

Joukkueen valmentajan Juho Nykäsen mukaan SaPKon tuloksissa näkyy jo edellisinä vuosina tehty työ.

— Pari vuotta käynnissä olleen prosessin tulos näkyy tällä kaudella aiempia selvemmin. Se näkyy erityisesti juuri voittosarakkeessa.

Valmentajan mukaan voitot ovat seurausta ennen kaikkea siitä, että joukkue on entistä urheilullisempi. Se näkyy kuukausittain tehtävien kuntotestien lisäksi joukkueen työmoraalissa.

— Meillä on nyt neljä kentällistä, jotka pystyvät pelaamaan voittavaa kiekkoa. Työmoraalin kasvu näkyy siinä, kuinka paljon jaksamme tehdä töitä harjoituksissa ja otteluissa, Nykänen jatkaa.

Joukkue on myös entistä sitoutuneempi sekä yhteisen että yksilöiden omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

— Joukkueelle on tullut lisää ymmärrystä, mitä on mennä kohti ammattimaisuutta sekä aikuisiän kiekkouraa. Se on isoin asia kokonaisuudessaan, missä olemme kehittyneet, Nykänen kertoo.

SaPKolla on ollut alkukauden aikana paljon vieraspelejä, ja Nykänen näkee pitkät reissut ennen kaikkea joukkuetta yhdistävänä tekijänä.

— Kahdeksan peliä vieraissa sitoo, vaikka ryhmä olisi miten ristiriitainen. Meillä on ollut kokoajan hyvä henki. Uskon, että pitkät vieraskiertueet sitovat joukkuetta entistä enemmän kohti yhteistä tavoitetta.

Tauon jälkeen SaPKolla on jäljellä enää kymmenen alkusarjan ottelua. SaPKon alkusarja päättyy 15. joulukuuta kotiottelulla TPS Akatemiaa vastaan.

Nykäsen mukaan hyvän vireen ylläpitäminen on ikuisuusprojekti. Hänen mukaansa vaatimustasoa on nostettava jatkuvasti, ettei tyytyväisyyden tunne iskisi pelaajiin.

— Jos haluamme voittaa ja pysyä voittoputkessa, vaatii se vielä enemmän töitä joka päivä. Putki on helppo käynnistää, mutta siinä pysyminen on haaste.

Myös SaPKon B-nuoret jatkavat kauttaan B-nuorten Mestis-karsinnoissa viikonloppuna. Joukkue matkaa lauantaina Blues Akatemian vieraaksi, ja sunnuntaina Talvisaloon vastustajaksi saapuu Diskos. 17 pelatun ottelun jälkeen pässipaidat ovat sarjassa sijalla kuusi.

SaPKo—K-Kissat, jääkiekon Nuorten Mestistä Talvisalon jäähallissa lauantaina 16. marraskuuta kello 16, ja SaPKo—Pyry sunnuntaina 17. marraskuuta kello 13.45.

SaPKo—Diskos, jääkiekon B-nuorten Mestis-karsintaa Talvisalon jäähallissa sunnuntaina 17. marraskuuta kello 16.45.