Sisuuntunut Sotkamo kävi rökittämässä Kiteen Rantakentällä

Lyöjätilaston kärkimies Roope Korhonen johti jymyläisten juoksutehtailua kuudella lyödyllä.

Soila Puurtinen

Hannes Pekkinen pokkasi kiteeläisten kakkospalkkinon.
Hannes Pekkinen pokkasi kiteeläisten kakkospalkkinon.

Kahden tappion rasittamana Rantakentälle saapunut Sotkamon Jymy jätti Kiteen Pallon vaille mahdollisuuksia. Alusta asti peliä hallinnut kainuulaisryhmä vei kolme pistettä mukanaan lyöjätilaston kärkimies Roope Korhosen johdolla selvästi 0—2 (1—5, 1—8).
— Oli noista parista edellisestä pelistä vähän aggressioita ja tänään osui kyllä hyvin keppiin, kuudesti kotiuttanut ja Jymyn parhaana palkittu Korhonen myhäili.

KiPa antoi molempien jaksojen alkuun sotkamolaisille apuja ja johtoasemassa Jymy on tunnetusti lähes mahdoton voitettava. Korhosen lyömä ottelun avausjuoksu syntyi heikon palautusheiton myötä ja tämän jälkeen vieraiden lyöntipeli alkoi rullata vakuuttavasti.
Seuraavalla lyönnillä Korhonen iski pallon vastustamattomasti väliin ja toisessa vuorossa Markus Tuikka ja Korhonen lisäsivät johtoa jo 0—5:een. Korhosen lyönnillä tuhot olisivat voineet olla paljon pahemmatkin, mutta mainosaita pelasti kiteeläiset miehen takakentän puhkaisussa.
Jakson loppupuolella KiPa sai hieman eloa peliinsä, mutta Joni Tervon lyömä kavennusjuoksu viimeisessä vuorossa jäi lopulta jakson ainoaksi.

Toisen jakson alku mukaili hyvin vahvasti ensimmäistä jaksoa, ainoastaan sillä erotuksella, että jo avausvuorossa vieraat onnistuivat kotiutuksissa neljästi. Korhosen ja Toni Kohosen lyömät kaksi ensimmäistä tulivat kiteeläisten ulkokentän avustuksella ja Kitee alkoi olla jo lyöty.
— Toisen jakson alussa annettiin kaksi juoksua räpylästä ja meidän pelillinen selkäranka katkesi siihen. Sen jälkeen siellä oli hyviä lyöntejäkin toki mukana, KiPan pelinjohtaja Jukka Latvala myönsi.
— Oli tarkoitus, että hyökätään heti alussa, jos saadaan tilannetta, joten suunnitelma onnistui. Lyöntipaikatkin olivat etukäteen suunniteltuja, Jymyn viuhkamies Mikko Kuosmanen kommentoi jaksojen alkuja.
Toisessa vuorossa Korhonen puhkaisi jo toistamiseen KiPan takakentän, mutta pallo pysähtyi jälleen mainosaitoihin ja tuloksena oli vain yksi juoksu.
— Minulla on ollut tällä kaudella uskomattoman huonoa tuuria läpilyöntien kanssa, Korhonen naureskeli pelin jälkeen.

Toisen tasoittavalla Ville Kotron välilyönti toi hieman lohtua kiteeläisille, mutta yhtä juoksua enempää kiteeläisten kiri ei tuottanut. Kolmannessa vuorossa Jymyn kakkospalkittu Niilo Piiponniemi kaunisteli lukemia vielä kunnarilla ja yhdellä tavallisella. Jakson loppulukemat 1—8 iski Kalle-Tapio Huusko samassa vuorossa.
— Räpylä ei kestänyt Jymyn tulitusta tänään, Latvala tiivisti ottelun.
— Oma peli sujui tänään ihan hyvin, mutta joukkueena oltiin ihan vastaantulijoita, eikä päästy missään vaiheessa peliin mukaan. Tosi vaikea peli, KiPan ykköspalkinnon pokannut ja hyvin kärkeä eteenpäin siirrellyt Ville Posti sanoi.
— Annettiin jokunen räpylästä, mutta pitää antaa myös arvoa vastustajan hyville lyönneille, Posti kehui sotkamolaisten lyöntipeliä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.