SaPKo vaikeuksien kautta voittoon Iisalmessa — Ottelu venyi jatkoajalle

SaPKo kohtasi keskiviikon Mestis-kierroksella IPK:n Iisalmessa.

Antti Varonen

SaPKo ja IPK ovat kohdanneet jo kahdesti aiemmin tällä kaudella. Voitot ovat menneet molemmissa kohtaamisissa kotijoukkueille. Kuvassa IPK:n Damir Galin ja SaPKon Toni Henttonen ottavat mittaa toisistaan.

SaPKo matkusti viikon ensimmäiseen Mestis-kohtaamiseen keskiviikkona Iisalmeen.

Ottelun avauserän alkupuoliskolla nähtiin vierasjoukkueen mahtia, kun SaPKon Niklas Salo vei pässipaidat johtoon. Hieno laukaus ja kiekko ylämummoon.

Heti perään IPK lähti rakentamaan tasoituspaikkaa, mutta se ei onnistunut.

Tilanteessa Waltteri Ruuskanen nappasi kiinnipitämisjäähyn ja IPK pääsi tosissaan yrittämään tasoitusta.

IPK aloitti ylivoiman vahvasti. SaPKo-päätyyn saatiinkin nopeasti tilanne aikaiseksi. Kiekko ei mennyt paljoa maaliviivan yli, mutta pitkän videotarkistuksen päätteeksi tuomari näytti maalia. Maalintekijäksi merkittiin iisalmelaisten Otto Huttunen.

Tilanteen jälkeen SaPKon peli oli sekaisin. William Mäkinen otti jäähyn ja IPK pääsi jälleen ylivoimalle.

SaPKoa rangaistiin ja IPK meni johtoon Janne Katosalmen maalilla.

IPK:n hyvä ote jatkui toisessakin erässä.

Erän alkuminuuteilla IPK:n alivoiman ja hyvän maskipelaamisen päätteeksi SaPKo-vahti Roope Urpolahden länget pettivät ja IPK pääsi juhlimaan kolmatta maaliaan.

Kun peli eteni, joukkueiden erot tasoittuivat, mutta SaPKo ei päässyt kavennusmaalipaikoille juurikaan. IPK pelasi hyökkäyspäässä todella vahvasti.

Kolmanteen erään IPK hyytyi ja SaPKo pääsikin kaventamaan lukemia heti alussa 3—2:een. SaPKo-maalista vastasi Elmeri Laamanen.

Osuma oli Laamasen ensimmäinen maali Mestiksen runkosarjassa ikinä. Ennen maalia 23-vuotiaalle Laamaselle ehti kertyä SaPKon, Jokipoikien ja Jukurien paidoissa pitkälle toista sataa Mestiksen runkosarjaottelua.


SaPKo pääsi jatkuneen painostuksen päätteeksi tasoittamaan lukemat Niklas Salon illan toisella maalilla.


Reilu pari minuuttia ennen erän päätöstä IPK otti jäähyn. SaPKo sai upean paikan voittomaalin tekoon, mutta ottelu venyi jatkoajalle. Voitto ja kaksi pistettä kuitenkin SaPKolle.

Voittomaalin teki Jimi Kuronen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut