SaPKo taipui Ketterälle paikallistaiston ensimmäisessä osassa jatkoerässä

Ketterä vei kaksi pistettä paikallistaiston ensimmäisestä osasta Talvisalossa. Joukkueet kohtaavat uudelleen tänään Imatralla.

Soila Puurtinen

Toni Henttosen tehoilta riitti perjantaina yhteen pisteeseen.
Toni Henttosen tehoilta riitti perjantaina yhteen pisteeseen.

Imatran Ketterä haki perjantaina kaksi pistettä Talvisalon jäähallista, kun SaPKon taipui jatkoajan jälkene lukemin 2—3.

Vieraat tulivat vahvasti ottelun alkuun, ja SaPKo oli ajoittain todella pahoissa vaikeuksissa omassa puolustuspäädyssä. Imatralaiset myllyttivät pitkiä pätkiä pässipaitojen päädyssä, ja pääsivät ansaitusti 0—1-johdossa ensimmäiselle erätauolle. Ottelun avausmaalin teki Arttu Rämö, joka survoi toisella yrittämällään kiekon ohi SaPKo-maalilla torjuneen Oskari Salmisen.

Toisessa erässä SaPKo nousi rinnalle ja ohi. Keskiviikon ottelusta sivussa ollut Toni Henttonen oli kotijoukkueen molemmissa maaleissa vahvasti esillä, kun hän iski ylivoimalla tasoituksen ja teki esityön Joonas Savolaisen 2—1-maaliin.

Avauserän Ketterän hallinnan jälkeen toisessa erässä mentiin vauhdilla päästä päähän. Varsinkin SaPKon johto-osuman jälkeen puolikkaita maalipaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä. Molempien joukkueiden viimeistely-yritykset kuitenkin ontuivat.

Vieraat olivat kuitenkin lähellä tasoitusta heti kolmannen erän alussa. SaPKon Ville Tiitinen kaatui omassa päädyssä ja lahjoitti paikan Ketterän Aku Kestilälle, mutta Salminen pelasti kotijoukkueen.

Erä eteni pitkään kotijoukkueen hallussa, mutta niin vain Ketterä nousi 2—2:een Rämön illan toisella osumalla ja vei ottelun jatkoajalle.

Sitä ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Kestilä kiersi Henttosen sekä Salmisen ja iski kaksi pistettä imatralaisille

Joukkueet ottavat mittaa toisistaan jo heti lauantaina Imatralla.

Näin pelattiin

1. erä: 14.05 0—1 Arttu Rämä (Valtteri Lipiäinen).

2. erä: 24.17 1—1 yv Toni Henttonen (Bernard Isiguzo, Joonas Savolainen), 34.28 2—1 Savolainen (Tatu Vihavainen, Henttonen).

3. erä: 51.15 2—2 Rämö (Roope Mäkitalo, Lipiäinen).Jatkoaika: 60.43 2—3 Kestilä (Joel Olkkonen, Rämö).

Jäähyt: SaPKo 2 x 2 min, Ketterä 5 x 2 min + 1 x 10 min (Marlo Koponen).

Torjunnat: Oskari Salminen SaPKo 6+9+8+0=23, Santeri Lipiäinen Ketterä 7+4+5+1=17. Yleisöä: 953.