Leijonat aloitti MM-kisat nihkeällä voitolla — Valko-Venäjä kaatui rimaa hipoen

Veli-Matti Savinainen iski Suomen 3–2-voittomaalin kolmannessa erässä ylivoimalla.

ETIENNE LAURENT

Sebastian Aho teki ottelun ensimmäisen maalin suoraan syötöstä

Suomen jääkiekkomaajoukkue sai haluamansa alun Pariisin MM-kisojen avauksessa. Voitto ja kolme pistettä olivat ne, joita joukkue haki, mutta arvostelutuomareita, jos sellaisia olisi, ei peli paljon lämmittänyt.

Leijonat peittosi Valko-Venäjän 3—2, ja voi olla osittain tyytyväinen.

Sebastian Aho aloitti maalinteon tutulla tavalla. Laukaus suoraan syötöstä painui Kevin Lalandin jalkojen välistä sisään. Laukaukseen tarvittiin syöttö ja sen antoi Valtteri Filppula poikki kentän. Ottelua oli pelattu vain 2.43.

Melkein heti perään Oskar Osala päästi paineita pihalla tarkalla ylänurkkalaukauksellaan.

Leijonat aloitti hyvin, hiipui toisessa erässä vastustajan tasolle ja päästi Valko-Venäjän jopa peliin mukaan.

Maalivahti Joonas Korpisalo leikki Raimo Helmistä kiekon kanssa maalin takana. Ei ihan onnistunut ja Jegor Sharangovits pääsi painamaan kavennuksen 2—1:een tyhjään maaliin.

Muutamissa vaihdoissa Suomen puolustajat pelasivat niin hitaasti toisilleen syötelleen, ettei hyökkääjät ehtineet koko vaihdon aikana ylittämään punaviivaa. Silti kiekko oli koko ajan suomalaisilla.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen peluuttaminen ja tapa rakentaa peliä on varovaista ja varmistelevaa. Se on hyvä, kun tulee vastaan vauhtijoukkueita, joilla on myös laatua ja tasoa. Vaatiko Valko-Venäjää vastaan pelaaminen tällaista tuplavarmistelua?

Leijonien ketjupuntarissa ykkönen oli ehjin, vaikka siinäkin Miro Aaltonen jäi vähän yksin Sebastian Ahon ja Valtteri Filppulan löytäessä herkemmin toisensa.

Heikki Miettinen, HS

Lue juttu HS:n nettisivulta

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.