SaPKo löysi ryhdin päätöserään - kolme maalia syntyivät erikoistilanteista

Perjantaina Talvisalossa pelataan Suomen cupin välieräottelu kun SaPKo kohtaa IPK:n.

Timo Seppäläinen

Mikko Lahtela oli syöttäjänä illan komeimmassa osumassa, jonka viimeisteli Jimi Kuronen.
Mikko Lahtela oli syöttäjänä illan komeimmassa osumassa, jonka viimeisteli Jimi Kuronen.

Kahden erän ajan kaukalossa sekavasti koheltanut SaPKo löysi kolmannessa erässä ammattiylpeytensä, teki kolme erikoistilanneosumaa ja kukisti Imatran Ketterän harjoitusottelussa maalein 4-2 (1-1, 0-1, 3-0).

Ottelun avausmaali nähtiin jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen kun Jaakko Lantan vihainen ja tarkka rannelaukaus painui Ketterä-maalin takaylänurkkaan. Maali syntyi viisi sekuntia sen jälkeen, kun Ketterä-pelaaja oli päässyt pois rangaistusaitiosta. Henri Keskilohko ja Joona Monto olivat syöttäjinä.

Ketterä tasoitti pelin ajassa 18.15 kun Jesse Juntheikki pyöräytti kiekon vanhanaikaisella SaPKon maaliin. Maalia ennen Ketterä oli pyörittänyt kaksi minuuttia tuloksetonta ylivoimaa SaPKon Niklas Salon istuttua jäähyaitiossa.

- Aika tasaista sähellystä, kuvaili avauserää Fanseatilla ottelua kommentoinut SaPKon maalivahti Roope Urpolahti.

Toinen erä ei juuri tuonut muutosta isoon kuvaan. Selvästi innokkaammin pelissä mukana oleva Ketterä teki erän ainoan osuman komella hyökkäyksellä. Maalin viimeisteli Ville Tenosalmi.

Päätöserään SaPKo ryhdistäytyi ja tasoitti ensin pelin komealla alivoimaosumalla. Maalin pohjusti vahvalla nousulla puolustaja Jimi Kuronen, joka lopulta viimeisteli osuman käytettyään kiekon ensin Mikko Lahtelalla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin SaPKo onnistui vihdoin tekemään maalin myös ylivoimalla. Kuronen laukoi kiekon Jarno Pavénin passista maalille, josta Lantta ohjasi sen sisään.

Päätöslukemat viimeisteli Toni Henttonen tyhjään Ketterä-maaliin Matias Lainion ja Lantan syötöistä.

Urpolahti arveli kahden ensimmäisen erän jälkeen alkuviikon kovan harjoittelun vieneen parhaan terävyyden sapkolaisten luistelusta.

SaPKon maalilla Joonas Toivonen torjui 25 laukausta ja Ketterän maalilla Santeri Lipíäinen ainoastaan 15 kertaa.

Perjantaina pelissä on taas enemmän panosta, kun SaPKo kohtaa IPK:n Suomen cupin välieräottelussa. Ottelu alkaa Talvisalossa klo 18.30.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.