Pallo-Urkujen mestaruussauna on jo varattuna tällekin vuodelle – Norsupallon MM-tittelistä kamppaillaan jälleen viikonloppuna Kyrkällä

MM-kilpailuihin on ilmoittautunut tänä vuonna 13 joukkuetta.

Timo Seppäläinen

Kyrkällä taistellaan perinteisesti norsupallon MM-kullasta viikonloppuna. Arkistokuva.
Kyrkällä taistellaan perinteisesti norsupallon MM-kullasta viikonloppuna. Arkistokuva.

Norsupallon juuret juontavat Savonlinnaan ja 2000-luvun alkuun, jolloin kyseistä lajia pelattiin tiedettävästi ensimmäisiä kertoja kesäleirillä silloisessa Willa Nutussa.

Kyseessä on jalkapallon kaltainen joukkuepeli, mutta pelivälineenä toimii jumppapallo.

Norsupallon sääntöihin kuuluu, että virallisissa otteluissa joukkueet ovat sekajoukkueita. Virallisissa peleissä kentällä on oltava vähintään yksi naispuolinen pelaaja koko ajan.

Norsupallon maailmanmestaruuskilpailuja on käyty vuodesta 2008 lähtien. Perinne saa jatkoa viikonloppuna Kyrönniemen kentällä, vaikka epävarmuus tapahtuman järjestämisestä roikkuikin pitkään ilmassa. Turnauksen järjestävän Savonlinnan Seudun Liikunnan toiminnanjohtaja Timo Reinikainen on mielissään tapahtuman järjestymisestä.

– Vielä kesä-heinäkuussa ei ollut varmaa tietoa voidaanko me järjestää kilpailuja, mikä vaikutti tapahtuman markkinointiin.

Tänä vuonna ilmoittautuneita joukkueita on yhteensä 13: neljä firmasarjassa ja yhdeksän norsusarjassa. Viimevuotiseen verrattuna on tapahtunut hienoista katoa.

– Täytyy olla tyytyväinen, että pelit päästään pelaamaan. Vaikka pienemmällä määrällä, mutta perinne jatkuu.

Jumppapallon koko tuo mielenkiintoa peliin ja pelaajien väliset tasoerot pienenevät.
Jumppapallon koko tuo mielenkiintoa peliin ja pelaajien väliset tasoerot pienenevät.

Maailmanmestaruus mielessä kohti turnausta

Kovalla itseluottamuksella lähdetään uusimaan mestaruutta. — Arttu Mäkelä

Viime vuonna norsusarjassa maailmanmestaruuden napannut savonlinnalainen joukkue Pallo-Urut lähtee puolustamaan titteliään. Pallo-Urkujen viimevuotinen joukkueenjohtaja ja kakkoskentän vasen laitalinkki Arttu Mäkelä uskoo omiensa suorittamiseen myös tänäkin vuonna.

– Pieniä muutoksia rosterissa on, mutta ydinporukka meillä on pysynyt samana. Kovalla itseluottamuksella lähdetään uusimaan mestaruutta.

Pallo-Urut ei ole harjoitellut vielä turnauksen alla, eikä harjoituksia ole näillä näkymin luvassa. Terveellä itseluottamuksella liikenteessä oleva joukkue on kuitenkin varannut mestaruussaunan jo etukäteen sunnuntaille.

– Kyllä se riittää, että potkitaan hieman ennen pelejä ja saadaan tatsi päälle. Meille tulee STPS:n miehistöstä vahvistuksia, kakkoskentän oikeassa laidassa pelaa Elmeri Marttinen.

Marttinen on ollut pelipäällä jalkapallon Kolmosessa alkukaudella, hän on iskenyt viisi osumaa seitsemässä ottelussa. Jännä nähdä, löytääkö mies samanlaisia tehoja isommalla pelivälineellä.

– Viime kesänä luotettiin pallolliseen pelaamiseen, kun saatiin hommasta kiinni, kuinka täytyy pelata. Myös fyysisyyttä on luvassa, joten ollaan sellainen hybridijoukkue.

Mäkelä kannustaakin yleisöä saapumaan paikalle seuraamaan viihdyttävää norsupalloa.

– Saksipotkuja ja muita näyttäviä suorituksia on luvassa!

Norsupallon MM-kisat starttaavat firmasarjan otteluilla perjantaina kello 11 ja jatkuvat sunnuntaina pelattaviin norsusarjan mitaliotteluihin.

Uusimmat uutiset